Katwijk werd zaterdagmiddag afgepoetst door Kon. HFC, maar uiteindelijk was er nog wel een lichtpuntje voor de oranjehemden. Door de zege van GVVV bij De Treffers pakte de ploeg van Anthony Correia de tweede periode.

“Deze wedstrijd was wel erg matig”, concludeerde Correia na afloop van het duel in Haarlem. Zijn ploeg kwam er nauwelijks aan te pas tegen het scherpe Kon. HFC en creëerde bijna niets. Via een door Levi Bouwense van richting veranderd schot werd het in de zestiende minuut 1-0. Twaalf minuten later volgde ook de 2-0.

In het vervolg mocht Katwijk vooral goalie Mark de Vries danken dat de score niet verder opliep.

Veenendaalse zege in Groesbeek
Een lichtpuntje op een sombere zaterdag was het nieuws dat Katwijk winnaar is geworden van de tweede periode. De Krombewoners waren zelf in die periode al uitgespeeld, maar afhankelijk van de uitkomst zaterdagavond bij De Treffers – GVVV. Alleen als de thuisploeg met minimaal drie goals verschil had gewonnen van de Veenendalers had het Katwijk nog gepasseerd.

Zover kwam het bij lange na niet. GVVV won namelijk in Groesbeek met 1-4. Zodoende is Katwijk volgend seizoen rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker.

Kon. HFC – Katwijk 2-0 (2-0)

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Gelimiteerd aantal Katwijk-supporters welkom bij derby tegen Rijnsburgse Boys

POPULAIRE BERICHTEN