Katwijk en Rijnsburgse Boys hebben zaterdag in doelpuntrijke wedstrijden niet kunnen winnen. De Katwijkers verloren op de Krom in blessuretijd met 3-4 van Jong Sparta, de Rijnsburgers incasseerden kort voor tijd de gelijkmaker van HHC Hardenberg: 3-3.

Katwijk was heer en meester in de openingsfase, maar verzuimde vaker toe te slaan dan alleen de snelle 1-0 van Sietse Brandsma. Tegen de verhouding in kwamen de Rotterdammers in de twintigste minuut via Mehmet Yüksel langszij: 1-1. Op slag van rust volgde een nieuwe Katwijkse voorsprong: Des Kunst vond op fraaie wijze de verre hoek: 2-1.

In de tweede helft gebeurde er van alles. Jong Sparta kwam op gelijke hoogte via, maar via Jaymillio Pinas was er zeven minuten voor tijd toch weer een hernieuwde Katwijk voorsprong: 3-2. De invaller leek daarmee matchwinner te worden, maar dat buiten een opleving van Jong Sparta gerekend. De bezoekers sloegen tweemaal toe in blessuretijd.

Sterk begin
Rijnsburgse Boys opende sterk en kwam halverwege het eerste bedrijf op voorsprong in Hardenberg, na al een aantal goede kansen te hebben gemist. Bram de Bruin drukte af op aangeven van Jeroen Spruijt: 0-1.

Laatstgenoemde maakte kort voor rust Rijnsburg’s tweede treffer. Dat betekende de 2-2, want door goals van Serge Fatima en Rob van der Leij  was HHC op 2-1 gekomen.

In de tweede helft waren er aanvankelijk grote kansen voor HHC Hardenberg, maar namen de bezoekers in de 66e minuut de leiding via Dani van der Moot. De spits had de wedstrijd daarna op slot moeten gooien, maar liet een strafschop onbenut. Het bleek een dure misser, want vijf minuten voor tijd viel via Sander Egbers toch de gelijkmaker: 3-3.

Katwijk – Jong Sparta 3-4 (2-1)
Goals: Sietse Brandsma, Des Kunst, Jaymillio Pinas

HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys 3-3 (2-2)
Goals: Bram de Bruin, Jeroen Spruijt, Dani van der Moot