Voetbalvereniging Katwijk heeft zich per direct versterkt met Norair Mamedov. De 27-jarige aanvaller komt over van FC Emmen en tekent voor één seizoen bij de kampioen van de Tweede Divisie. Met het aantrekken van de ex-international van Armenië hebben de Katwijkers de selectie rond.

De inwoner van Hoofddorp wordt door Katwijk gezien als een balvaste speler met een individuele actie. Hij kan op meerdere posities op het middenveld en in de voorhoede worden ingezet.

Technisch manager Cees Bruinink is er trots op dat het Katwijk is gelukt om de voetballer aan te trekken. ,,Hij heeft acht keer in het Armeense team gespeeld. Waaronder in de met 4-0 gewonnen uitwedstrijd tegen Denemarken. Een van zijn laatste duels als international was in 2015 tegen Frankrijk, waar hij tegenover de echt grote voetbalnamen in de wereld stond.”

Maatschappelijke carrière
De 27-jarige Mamedov gaf bij Bruinink aan het niet te zien zitten om nog een jaar in de Jupiler League te gaan spelen (eind mei kreeg hij geen nieuw contract aangeboden in Emmen red.) en dat hij het reizen tussen club en het thuisfront zat was. ,,Daarom heeft hij onlangs de knoop doorgehakt en besloten voor ons te willen gaan spelen. In september verwacht hij een kindje met z’n vrouw. Wij konden hem daarnaast helpen met een baan.”

De creatieve voetballer die volgens de Katwijkers goed is in de kleine ruimte, verhuisde op 9-jarige leeftijd vanuit Armenië naar Nederland. Toen hij dertien was, ging hij voetballen voor Cambuur Leeuwarden. Even later maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van FC Groningen.

Selectie rond
Mamedov kwam daarnaast in Nederland nog uit voor PEC Zwolle, FC Emmen, Willem II, Almere City FC en Telstar. In het buitenland speelde Mamedov voor Alashkent in z’n moederland Armenië.

,,Met het aantrekken van Mamedov hebben we twintig veldspelers en drie keepers. Daarmee hebben we met 23 spelers de selectie rond”, besluit Bruinink. De voetballer traint maandagavond al gelijk mee met de selectie.

Selectie 2018 / 2019

VV Katwijk

Blijft: Marciano Mengerink, Mark de Vries, Robbert Susan, Mike van den Ban, Steven Sanchez Angulo, Ricardo Kieboom, Michiel van Dam, Bennie van Noord, Kay Blokland, Petrit Hoxhaj, Kilian Berkhout, Raoul Esseboom, Omar Hamdi, Stefan Plat, Guus van Weerdenburg, Damiano Schet, Jessie Vink, Patrick Smit, Frank Kardjani.

Nieuw: Joey Jongman (Barendrecht), Jack van den Berg (ASWH, per direct), Jan Willem Tesselaar (Jong FC Utrecht), Jordy Hilterman (FC Volendam), Bart Sinteur (Jong FC Utrecht), Wim Schaap (assistent-trainer, Rijnsburgse Boys), Norair Mamedov (FC Emmen)

Vertrekt: Dick Schreuder (Philadelphia Union, per direct), Mark de Loor (FC Lisse), Sabir Achefay (vv Noordwijk), Demir Strojil (SJC), Frank Tervoert (Rijnsburgse Boys), Paul de Lange (stopt), Vincent Tel (n.n.b.), Stefan Plat (RKAV Volendam)

Foto: vv Katwijk

Lees ook: ‘Freke acht kans op definitieve terugkeer groot: ,,Voetballen verleer je niet”‘

POPULAIRE BERICHTEN