Katwijk haakt (voorlopig) af in de strijd om de bovenste plaatsen. Dat mag de conclusie zijn na de nipte 2-1 nederlaag bij Kozakken Boys. Na drie gelijke spelen op rij, gevolgd door het verlies in Werkendam, vindt de formatie van Dick Schreuder zichzelf terug op een gedeelde vierde plaats. De achterstand op koploper Spakenburg bedraagt zeven punten. Daardoor heeft Katwijk tijdelijk plaatsgenomen in de wachtkamer.

Katwijk-aanvaller Marciano Mengerink onderschreef  deze stelling na afloop volledig. ,,Enerzijds is het jammer dat we vandaag punten hebben laten liggen, waar we ze wel in de wacht hadden kunnen slepen. Anderzijds zegt het  iets over de huidige status van Katwijk, dat de resultaten dan al snel als tegenvallend worden ervaren.  Er wordt duidelijk iets van ons verwacht. En dat is weer positief.”

Zeker in de eerste helft zag het er naar uit dat Katwijk minimaal gelijke tred zou houden met de regerend zaterdagkampioen. De bezoekers kwamen op 0-1 dankzij een goal van clubtopscoorder Mengerink. Staande op de doellijn gaf de spits het laatste tikje nadat paal en lat een oranjezwarte voorsprong hadden voorkomen. Via Kozakken Boys verdediger Alje Schut belandde het leer alsnog bij de goaltjesdief die hierna alleen maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten (0-1). Katwijk kon de voorsprong niet over de rust tillen. Met de thee in zicht verkeek Atam Koroglu zich op een inzet van Mimoun Eloisghiri zodat beide ploegen weer opnieuw konden beginnen (1-1).

Noodlottig balverlies
,,Daar viel nog wel mee te leven”, aldus Mengerink, die de thuisploeg na de doelwisseling op dezelfde wijze zag acteren. ,,Natuurlijk hoop je die voorsprong vast te houden, dan begin je toch wat makkelijker aan de tweede helft. Kozakken Boys is gewoon een heel goed team. Toch deden we vandaag niet echt onder voor hen. Het verschil zit’ m dan altijd in de details. Zij zakken bewust in en wachten hun kans af. Dat is een kwaliteit van die ploeg. Wij moeten het vooral van drukzetten hebben. Daar ligt onze kracht. Op en gegeven moment is balverlies noodlottig geworden en staan zij één op één met onze doelman met als resultaat de 2-1.”

Die goal van Sherwin Grot bleek achteraf de doodsteek voor Katwijk, dat wel de nodige moeite deed om nog een punt te redden. De Katwijkers konden alleen nog maar in het laatste halfuur van afstand gevaarlijk worden. Mengerink: ,,We hebben een zware serie achter de rug, waarin we goed speelden. Je kunt ook duidelijk merken dat er rekening met ons wordt gehouden. Vandaag was het jammer genoeg niet voldoende om met minimaal een punt terug te gaan. We moeten ons er maar aan vasthouden dat de huidige vierde plaats bijna teleurstellend is. Het is nu zaak om van hieruit weer een volgend stapje te zetten.”

Kozakken Boys – Katwijk 2-1 (1-1)
32. Mengerink 0-1, 43. Eloisghiri 1-1, 60. Grot 2-1

Katwijk: Koroglu, Hamdi Van Dam, Susan, De Lange, Van Noord, Sanchez Angulo (69. Sterling), Stam (76. Plat), De Loor (56. Van Oijen), Plat, Mengerink

Tekst: Leo Schrama

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

Samenvatting TV West

POPULAIRE BERICHTEN