In de vissersderby, waarin Marciano Mengerink dit keer voor de verandering eens niet scoorde, pakte Katwijk op Houtrust de volle winst. Met als bijzonderheid dat de nipte 1-2 voorsprong eigenlijk hoger had kunnen en moeten uitvallen, ook al speelde Katwijk een groot deel van de tweede helft met tien man.

,,We begonnen heel goed aan de wedstrijd”, vertelt Robbert Susan. De captain keerde na twee duels schorsing die hij overhield aan het veel besproken incident met Kozakken Boys assistent Ton Cornelissen terug in de basis en bleek direct weer bepalend voor zijn team. ,,Van meet af aan hebben we Scheveningen vastgezet en onder die druk kwamen ze nauwelijks uit.”

Dat resulteerde na zeventien minuten spelen in de 0-1 van Joey Jongman. De middenvelder deponeerde het leer met een prachtige zwabberbal via de onderkant van de lat achter Sven Wolfsheimer. Gezien het spelbeeld beloofde dat meer goeds van Katwijkse zijde, maar dat feestje ging helaas niet door voor de bezoekers. Susan: ,,We waren na die goal niet meer helemaal bij de les en begonnen foutjes te maken. Daardoor gaven we Scheveningen de kans terug te komen in de wedstrijd.”

Kink in de kabel
Onvoldoende druk op de bal leverde na een klein halfuur zowaar de gelijkmaker op. Joël Donald werd precies op tijd de diepte ingestuurd en faalde vrij voor Ricardo Kieboom niet (1-1). Susan: ,,Dan begin je dus weer gewoon opnieuw, terwijl dat eigenlijk niet nodig is. In de rust is daarover gesproken. Met Norair (Mamedov, red.) in de ploeg liep het op de flank een stukje beter. Daardoor kwamen we al snel weer op voorsprong.”

Susan was daar hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor. Nadat de middenvelder al tweemaal dicht bij een hernieuwde voorsprong was geweest, was het dit keer driemaal is scheepsrecht. Een voorzet van Sanchez Angulo betekende via zijn zijn hoofd van dichtbij de 1-2.

Vervolgens leek er toch nog een kink in de Katwijkse kabel te komen toen Mamedov van arbiter Dröge de rode kaart kreeg voorgehouden wegens te fel doorgaan op zijn tegenstander. Het betekende alweer de derde rode prent in het nog prille seizoen voor de formatie van Jack van den Berg. Het leggen van de wekelijkse puzzelstukjes wordt er daardoor opnieuw niet gemakkelijker op voor de oefenmeester.

Mooi potje
,,Toch hebben we in het laatste gedeelte van de wedstrijd tegen elf man weinig tot niets weggegeven”, aldus Susan. ,,Wat dat betreft viel de schade mee. Daar staat tegenover dat we in de slotfase op de counter de wedstrijd allang in het slot hadden kunnen gooien. Scheveningen gaf op jacht naar de gelijkmaker de nodige ruimte weg, maar daar hebben we helaas niet van kunnen profiteren.”

De punten gingen niettemin verdiend mee naar De Krom, waar nu alles in gereedheid wordt gebracht voor het bekerduel tegen Heerenveen. ,,We zijn nog altijd niet op volle oorlogssterkte. Zolang dat het geval is, moeten we rustig blijven en het spoor van de koploper zien te volgen. Elke keer starten met een andere basiself is tot nu toe het verhaal van het seizoen. Gelukkig kunnen we dat met onze brede selectie goed opvangen.”

,,Daarnaast voelt het vandaag daarbij voor mij persoonlijk lekker aan om na een paar rotweken meteen als matchwinnaar van het veld te stappen. Nu eerst het bekerduel tegen Heerenveen van komende woensdag. Een mooi potje. Daarna zien we weer verder.”

Scheveningen – Katwijk 1-2 (1-1). 17. Jongman 0-1, 29. Donald 1-1, 54. Susan 1-2

Rode kaart: 67. Mamedov (Katwijk).

Katwijk: Kieboom, Hamdi, Sinteur, Blokland, Van Weerdenburg, Jongman, Susan Angulo, Hilterman (68. Schet), Mengerink (90. Vreekamp), Tesselaar (46. Mamedov)

Foto: Orange Pictures

POPULAIRE BERICHTEN