Alljereau Mercera speelt komend seizoen op de Kooltuin. De aanvaller wordt door Katwijk voor de voetbaljaargang 2023-2024 uitgeleend aan FC Rijnvogels, zo is woensdagochtend bekendgemaakt.

De 20-jarige Mercera kwam afgelopen zomer over van eersteklasser Nootdorp. Hij zou eigenlijk starten in het O23-team, maar dwong door een sterke voorbereiding direct een plaats in de A-selectie af.

Contractverlenging + eerste goals
Januari was voor Mercera een mooie maand. Hij maakte in de bekerwedstrijd tegen Urk zijn eerste officiële doelpunt in dienst van Katwijk en verlengde even later zijn contract tot medio 2024, met een optie voor nog een seizoen. Ook maakte hij tegen Scheveningen zijn eerste competitietreffer. Mercera kreeg als invaller in twintig competitiewedstrijden speeltijd, waaronder zaterdag nog in de kampioenswedstrijd tegen Spakenburg (2-1).

Technisch manager Cees Bruinink geeft op de clubsite van Katwijk tekst en uitleg. “Wij zien in AJ een hele talentvolle speler die nu zich verder door moet ontwikkelen. Wij begrijpen dat AJ dit het liefste in een eerste elftal wil doen. Bij Rijnvogels in de Derde Divisie krijgt hij daar nu alle mogelijkheden voor. Kijkende naar het hoge niveau van de Tweede Divisie en de aanwezigheid komend seizoen van een groot aantal concurrenten bij VV Katwijk is de kans  aanwezig dat AJ nog geen basisspeler zal worden. Alljereau is nog ontzettend jong en kan nog hele fraaie stappen maken. We zullen hem dus close blijven volgen.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Audio-interviews met Blokland, Van der Meer, Ravensbergen en Bouwense
Check ook: Susan: ‘Krankzinnig wat wij na de winterstop hebben gedaan’


POPULAIRE BERICHTEN