Het was niet de kampioenswedstrijd zoals Robbert Susan ‘m vooraf voor zichzelf had uitgetekend. De captain miste een strafschop en veroorzaakte een penalty waaruit Spakenburg doeltreffend was, maar uiteindelijk kwam het goed voor de oranjehemden. “Het is echt krankzinnig wat wij na de winterstop hebben gedaan.” Precies halverwege de competitie stond Katwijk nog tien punten achter op AFC.

Een zorgeloze middag was het zeker niet voor Katwijk. In de eerste helft was er dus die gemiste strafschop van Susan, de linkspoot zag zijn inzet gekeerd door goalie Alessandro Damen. Vervolgens nam Spakenburg kort na rust de leiding. De Krom viel even stil, maar uiteindelijk was er een happy end. Kay Blokland maakte gelijk, waarna Ahmed El Azzouti voor de winnende tekende.

“Gelukkig viel snel de 1-1. Daarna voelde je wel op de een of andere manier: die tweede gaat ook nog vallen”, vertelde de aanvoerder. “Het moest van diep komen, maar we flikken het. Dat is het allerbelangrijkste.” En dan na een korte stilte, even om zich heen kijkend. “Dit is echt uniek, twee jaar op rij kampioen worden in de Tweede Divisie.”

Katwijk wist op voorhand dat de slotfase een periode zou kunnen zijn waarin het verschil gemaakt kon worden. De ploeg deed het al vaker dit seizoen en bovendien bivakkeerde Spakenburg de voorbije week een aantal dagen op Ibiza. “Maar bij ons speelde weer mee dat de spanning er vol opstond. Ik zat zelf helemaal vol met kramp, ik kon niet meer”, zei Susan. Zodoende ging de middenvelder een kwartier voor tijd naar de kant.

Susan had direct na afloop ook meteen goed nieuws voor de fans van Katwijk. Hij is er volgend seizoen hoe dan ook weer bij. Susan verlengde in januari, maar heeft een gentlemen’s agreement met de clubleiding dat hij ook had mogen stoppen. Na het veroveren van zijn vierde ster – als eerste Katwijk-speler ooit – had afzwaaien op zijn hoogtepunt een optie kunnen zijn, maar Susan peinst er niet over. “Ik ga honderd procent door. Nog een jaar knallen en dan is het mooi geweest.”

Lees ook: Katwijk verslaat Spakenburg en prolongeert titel in Jack’s League

POPULAIRE BERICHTEN