Katwijk kan volgend seizoen beschikken over de diensten van Kaj van der Veldt. De verdediger komt over van NAC Breda, waar hij in het O21-team speelt.

De in Nieuwkoop wonende Van der Veldt heeft al een mooi voetbal-cv. Hij begon met spelen bij de plaatselijke trots, maar was daarna actief voor Alphense Boys, Feyenoord en sc Heerenveen.

In Friesland was hij aanvoerder van het O21-team, trainde hij geregeld mee met de hoofdmacht en maakte zijn opwachting in oefenduels. Tot een doorbraak kwam het echter niet. Zijn vervolgstap was afgelopen zomer NAC Breda, maar eigenlijk verliep dat op soortgelijke wijze.

‘Maatschappelijke carrière’
Van der Veldt laat nu het profvoetbal achter zich. “Ik heb recent besloten dat ik weer dichter bij huis wilde voetballen. Daarnaast wil ik me op mijn maatschappelijke carrière gaan richten en mijn opleiding bedrijfsadministratie in Rotterdam af gaan ronden. Toen een mooie grote club als VV Katwijk contact met mij opnam, was ik ook direct enthousiast”, vertelt hij op de clubsite.

Ook technisch manager Cees Bruinink reageert enthousiast. “Kaj is een talentvolle veelzijdige linksbenige fysiek sterke verdediger die al zeer allround is. Naast dat hij links centraal achterin kan spelen, voetbalde hij bij Heerenveen en Feyenoord ook wel als linksback of als middenvelder. Hij beschikt over een uitstekende mentaliteit, is kopsterk, en kiest verdedigend goed positie. Daarnaast heeft hij prima opbouwende kwaliteiten met een goede inspeelpass.”

Foto: Katwijk

Lees ook: Katwijk nipt onderuit in oefenduel met ADO Den Haag

POPULAIRE BERICHTEN