Anthony Correia kan de komende wedstrijden geen beroep doen op Randy Wolters en Ruben Doesburg. De trainer van Katwijk verwacht de vleugelaanvallers over een paar weken weer wedstrijdfit terug te hebben

“Wolters heeft een longontsteking gehad, dat heeft conditioneel wel effect op hem”, vertelt Correia. “Er gaan wel een aantal weken overheen voordat hij weer wedstrijdfit is. Datzelfde geldt voor Doesburg, die een blessure heeft.”

Mede door de absentie van Wolters en Doesburg besloot Katwijk toch de transfermarkt op te gaan en zich een kleine week geleden te versterken met Jaymillio Pinas. “We hebben er na het vertrek van Tim (Freriks, red.) in eerste instantie voor gekozen geen vervanger te halen in de hoop dat andere jongens het snel op zouden pakken. Vooral ook deze twee”, doelt Correia op Wolters en Doesburg.

“Je kunt dan afwachten of initiatief nemen. Daarom is de keuze gemaakt om voor Jaymilio te gaan. Daar zijn we heel zorgvuldig mee omgesprongen en dat heeft Cees (Bruinink. red.) echt super gedaan. Jaymilio is echt een heel fijne gozer, die ons veel plezier kan gaan brengen.”

‘Uit goede hout gesneden’
Correia liet Pinas zaterdag direct invallen tegen Noordwijk en de 21-jarige oud-Ajacied viel meteen op met een aantal acties. Volgens de Katwijk-coach dient er wel geduld betracht te worden. “We moeten hem wel eerst wedstrijdfit zien te krijgen. Hij heeft een tijdje niets gedaan, maar heeft vandaag wel laten zien dat-ie uit het goede hout gesneden is. We zijn erg blij hem, maar hij kan fitter dan dit. Dan kan hij zomaar over een aantal weken een leuke attractie op de velden zijn.”

Voor Matthijs Hardijk, in de zomer overgekomen van HHC Hardenberg, voorziet Correia ook een prominentere rol. “Matthijs is topfit. Die heeft tegen Jong AZ een enkelmomentje gehad en later in de voorbereiding nogmaals, volgens mij tegen Jong FC Utrecht. Dat is gewoon pech en daardoor is hij wat teruggeworpen. Ook voor Matthijs geldt dat hij eraan zit te komen.”

Foto: Sander van Duijn

Lees ook: Susan kan uiteindelijk ‘wel leven’ met remise tegen Noordwijk
Check ook: Kozakken Boys – Katwijk op bijveld, gewoon Katwijk-supporters toegestaan

POPULAIRE BERICHTEN