Anthony Correia kwam na afloop van de 2-0-nederlaag bij Kon. HFC met een duidelijke conclusie. “Als team waren zij vandaag een klasse, al dan niet meerdere klasses, beter”, zo stelde de trainer. “Dat is voor een club als Katwijk iets om lering uit te trekken.”

Correia kreeg na afloop door verslaggever Henk Kasius voorgelegd of dit het slechtste duel onder zijn leiding bij Katwijk was geweest. “Het zijn in totaal best wat wedstrijden geweest die ik heb gecoacht. Daarin vraag je wat van mijn geheugen, dus dat weet ik niet precies”, aldus de Noord-Hollander. “Maar deze wedstrijd was wel erg matig. Dat is een feit.”

‘Aanvallend onmachtig’
Katwijk liep zelf binnen het halfuur tegen twee tegentreffers aan en wist zelf nauwelijks iets af te dwingen. “Ik denk dat wij vandaag aanvallend onmachtig waren, Des (Kunst, red.) had een kansje in de eerste helft en in de tweede helft ook, en verder was er een kopballetje van Ruben (Doesburg, red.). Ik denk dat daarmee alles wel is gezegd.”

Al met al was het optreden van de regerend kampioen gewoon ondermaats. “We hebben het geprobeerd, maar dat lukte volledig niet”, stelde Correia. “Dat is jammer en daarmee heb je soms te maken. Het plan was duidelijk, maar de uitvoering stukken minder. Ik kan niet zeggen dat de spelers niet hun best hebben gedaan, alleen zijn we er volledig afgepoetst in de duels.”


Beluister hieronder het volledige audio-interview met Correia:


Foto’s: Kees Jonker

Lees ook: Katwijk afgepoetst door Kon. HFC, maar wel winnaar van de tweede periode

POPULAIRE BERICHTEN