Nadat HHC Hardenberg eerder op zaterdag met 0-1 kopje onderging tegen Kozakken Boys, liet Katwijk in Groesbeek na om op gelijke hoogte te komen in de Tweede Divisie met de ploeg uit Overijssel. Op bezoek bij De Treffers kwam de ploeg van Jan Zoutman niet verder dan een 2-2 puntendeling. Die kwam tot stand na een comfortabele 0-2 voorsprong voor de bezoekers, die een herboren thuisploeg niet van het lijf kon houden.

Daarmee liet de Katwijk een uitgelezen kans om op de ranglijst op gelijke hoogte te komen met de lijstaanvoerder onbenut. Uiteraard heerste er na afloop ook bij verdediger Kay Blokland teleurstelling over de twee punten die na de thee in rook opgingen. Aan de andere kant kon de verdediger ook wel leven met de remise. ,,Dit is gewoon een lastige uitwedstrijd. Dat geldt voor elke ploeg. Als je over negentig minuten kijkt is de 2-2 ook terecht en mag je niet helemaal ontevreden zijn met dit resultaat. Het ging redelijk gelijk op.”

Speldenprikken
Vanaf de aftrap was het even wachten voor er gescoord werd. Hoewel de thuisploeg enkele speldenprikken uitdeelde kwam Katwijk nooit echt in gevaar. Datzelfde gold voor Katwijk dat De Treffers-goalie Niels Kornelis niet echt in de problemen kon brengen. Toch slaagde Katwijk erin om met de thee in zicht de wedstrijd open te breken. Na 38 minuten zette Robbert Susan zijn ploeg met een rake kopstoot op voorsprong om vijf minuten later in de rebound na een gekeerde inzet van Joey Jongman opnieuw raak te prikken (0-2).

,,We zijn een puntje ingelopen op HHC Hardenberg.”

,,Dan weet je dat ze na de rust gaan komen. Zelf is het ons na de winterstop ook tweemaal overkomen dat we op een dergelijke achterstand kwamen. Dan wil je dat als ploeg graag zo snel mogelijk rechtzetten. Dat is ons dit keer overkomen”, haalde Blokland die fase na de rust terug. De tweede helft was nog maar nauwelijks een minuut oud toen verdediger Bryan Sirvania er weer een wedstrijd van maakte.

Direct hierna diende Ricardo Kieboom handelend op te treden om de gelijkmaker te voorkomen. Niet veel later zag de goalie een inzet van Tjeu Langeveld maar net naast z’n doel verdwijnen. Nadat Brandon Robinson namens Katwijk een kans op de uitbreiding van de voorsprong had laten liggen, kwam de thuisploeg alsnog langszij. Koen Maertzdorf dook voor zijn tegenstander op, waarna ook Kieboom geslagen was (2-2).

Flow
Die goal leidde tot een slotfase waarin Katwijk nog wel driftig op zoek ging naar de winnende treffer, maar daar niet in slaagde. Toch was de nummer twee van de Tweede Divisie nog dicht bij de drie punten. Na een prima actie leverde Jan-Willem Tesselaar de bal op een presenteerblaadje in bij Robinson. Van dichtbij produceerde de aanvaller echter niet meer dan een rollertje.

,,Het was natuurlijk lekker geweest als dat wel een goal had opgeleverd. In dat geval had de gelukkigste gewonnen. Dat zat er jammer genoeg niet in. Laten we desondanks toch maar iets positiefs uit dit gelijkspel halen”, aldus Blokland. ,,We zijn een puntje ingelopen op HHC Hardenberg. Dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijden. Eind februari ontmoeten we de koploper. Als we de goede flow waarin we zitten weten vast te houden, kunnen we dan goede zaken doen.”