Katwijk heeft zich kort voor het sluiten van de transferdeadline nog weten te versterken met een aanvaller. Jaymillio Pinas sluit per direct aan op de Krom, zo is donderdagavond bekendgemaakt.

Pinas speelde als jeugdspeler voor FC Abcoude, FC Volendam en Ajax. Hij stootte in Amsterdam door tot de beloften en maakte voor Jong Ajax zijn debuut in het betaalde voetbal. In de zomer van 2021 werd zijn contract niet verlengd, nadat hij een vervelende blessure had opgelopen.

Eenmaal hersteld was FC Dordrecht in januari 2022 zijn vervolgstap. Pinas kwam uiteindelijk tot 37 wedstrijden en drie goals voor de Schapenkoppen. Omdat zijn doorlopende contract aan de Krommedijk onlangs werd ontbonden, was Pinas transfervrij en kan hij nu de overstap maken naar Katwijk.

Technisch manager Cees Bruinink is blij met de komst van Pinas. “Na het recente vertrek van Tim Freriks naar Denemarken waren we voornemens om niet meer op zoek te gaan naar een vervanger. Daar zijn we nu op teruggekomen nu meerdere spelers voorlopig niet inzetbaar zijn. Het herstel van de vorig seizoen geblesseerd geraakte Robin Schulte duurt langer dan verwacht en daarnaast is aanvaller Ruben Doesburg in de voorbereiding door een vervelende blessure komende weken nog niet inzetbaar. Ook aanvaller Randy Wolters is, na een blessure eerder, nu herstellende van een longontsteking en eveneens dus niet direct inzetbaar.”

“Toen we via ons netwerk hoorden dat Jaymillio beschikbaar was, hebben we meteen contact opgenomen”, vervolgt Bruinink op de clubsite. “We denken namelijk dat hij over specifieke aanvallende kwaliteiten beschikt die we binnen onze selectie goed kunnen gebruiken. Jaymillio is een hele talentvolle speler die door zijn opleiding over uitstekende basiskwaliteiten beschikt. Vorig seizoen heeft hij veel gespeeld en ook de afgelopen maanden heeft hij de voorbereiding doorlopen bij FC Dordrecht en daarnaast een stage bij een bvo in Zweden afgewerkt. Hij is dus fit en direct inzetbaar.”

Foto: Katwijk

Lees ook: Bruinink geeft inkijkje in samenstellen van Katwijk-selectie: ‘Het is net schaken’

POPULAIRE BERICHTEN