Katwijk heeft zaterdag overtuigend gewonnen van Rijnsburgse Boys. In een eenzijdige derby waren de Katwijkers met 3-0 te sterk voor de ploeg van Martijn Lagendijk. Halverwege stond het 2-0 voor de oranjehemden, die trefzeker waren via Finn Janmaat en Ruben Doesburg. Tien minuten voor tijd voegde Des Kunst nog een derde Katwijkse treffer aan het totaal toe.

Katwijk boekte de derde zege in acht dagen tijd. Net als tegen Scheveningen (0-4) en TEC (5-0) werd er geen tegentreffer geïncasseerd. De conclusie lijkt gerechtvaardigd dat het team van Anthony Correia weer helemaal boven Jan is.

Geen voet aan de grond
Iets wat van Rijnsburgse Boys niet gezegd kan worden. De Uien leken na twee redelijke optredens tegen Quick Boys (1-1) en AFC (1-1), en een onfortuinlijke midweekse bekeruitschakeling tegen FC Groningen (0-1) aan de betere hand, maar kregen op de Krom totaal geen voet aan de grond. Bijna twee maanden geleden – op 9 september – boekte Rijnsburgse Boys zijn laatste zege.

Katwijk kende een droomstart en kreeg direct na de aftrap een goede kans via Des Kunst. Die leverde door een redding van Wesley Zonneveld niets op, maar in de daaropvolgende corner was het wel raak. Janmaat tikte binnen: 1-0.

Pegel van Doesburg
De thuisploeg bleef daarna de overhand houden en verdubbelde in de 25e minuut de marge. Doesburg schoot de bal van afstand in de bovenhoek. Zonneveld, die daarvoor nog een aantal keer kon redden, was kansloos: 2-0.

In het vervolg hield Katwijk de overhand en kreeg het ook kansen, maar onder meer Brandsma (2x) en Finn Janmaat wisten niet af te drukken. Toch kwam er nog een slotakkoord. In de slotfase werkte Kunst simpel binnen, op aangeven van Jaymillio Pinas.

Katwijk – Rijnsburgse Boys 3-0 (2-0)
1. Finn Janmaat 1-0
25. Ruben Doesburg 2-0
80. Des Kunst 3-0

Foto: Kees Jonker

Lees ook: Katwijk wil tegen Rijnsburgse Boys het dal definitief achter zich laten: ‘De week goed afsluiten’
Check ook: Katwijk en Quick Boys zaterdagavond laat in de koker voor loting tweede ronde


POPULAIRE BERICHTEN