Katwijk heeft zaterdag het nieuwe seizoen afgetrapt met een overwinning. In de eerste wedstrijd onder leiding van Jasper Ketting werd met 0-1 gewonnen bij ADO ’20. Ruben Doesburg werd met zijn goal kort voor rust de matchwinner tegen zijn oude club.

In een vermakelijke eerste helft waren er kansen over en weer, maar nam Katwijk de leiding. Doesburg werkte in de veertigste minuut binnen, nadat Sietse Brandsma een verre ingooi had doorgekopt: 0-1.

In de tweede helft bleef het initiatief bij Katwijk, dat sterk speelde maar alleen een aantal keer naliet om de voorsprong uit te breiden. Met een marge van één natuurlijk altijd link.

Onder aanvoering van de nieuwe doelman Stan van Bladeren hield Katwijk zelf de nul, waardoor de eerste driepunter van het seizoen uiteindelijk een feit werd.

ADO ’20 – Katwijk 0-1 (0-1)
Goal: Ruben Doesburg