De derby tegen Rijnsburgse Boys is zaterdag een prooi geworden voor Katwijk. De Krombewoners wonnen op de Middelmors op overtuigende wijze met 0-3 door goals van Sietse Brandsma, Matthijs Hardijk en Ruben Doesburg.

In de beginfase had Rijnsburgse Boys de overhand. De thuisploeg leverde in die fase wat meer energie en kreeg mogelijkheden via Dani van der Moot (schot geblokt) en Stef van Rooijen (poging gekeerd door Mark de Vries).

Kansen Katwijk
De grootste kans was echter voor Des Kunst na een halfuur spelen. Na een combinatie met Robbert Susan had de Noord-Hollander tijd en  ruimte om de trekker over te halen, maar hij schoot voorlangs. Toch kwam Katwijk even later alsnog op voorsprong. Brandsma troefde Bram Ros af in een onderling duel en schoot raak: 0-1.

Vlot in de tweede helft verdubbelde Hardijk de marge. Kunst was de architect van de aanval en speelde zichzelf schitterend vrij. Zijn schot kon door Wesley Zonneveld worden gekeerd, maar de rebound viel precies in de loop van Hardijk: 0-2.

Een minuut later had Kunst het duel definitief op slot kunnen gooien, maar hij schoot voor min of meer open doel op de lat. Het aluminium raakte ook Rijnsburger Van Rooijen, hij trof de paal.

Bezoekers heer en meester
In het restant tweede helft was Katwijk heer en meester. De bezoekers braken steeds gevaarlijk uit op de counter, alleen verzuimden diverse overtalsituaties goed uit te spelen. Daardoor bleef het aanvankelijk bij 0-2 en had Rijnsburgse Boys via invaller Bram de Bruin zomaar de aansluitingstreffer kunnen maken. Zijn schot vanaf randje zestien werd echter geblokt.

In blessuretijd viel de 0-3, die al zo lang in de lucht hing, alsnog. Doesburg was de maker van het doelpunt.

Rijnsburgse Boys – Katwijk 0-3 (0-1)
35. Sietse Brandsma 0-1
48. Matthijs Hardijk 0-2
90+2. Ruben Doesburg 0-3