Katwijk heeft zaterdag een thuiszege op Kon. HFC geboekt. De Katwijkers waren voor eigen publiek met 3-1 te sterk voor de Haarlemmers.

Na een slordig begin brak Katwijk na 32 minuten spelen de ban. Het was Matthijs Hardijk die de score opende op aangeven van Joey Ravensbergen: 1-0. Het bleek de enige treffer van het eerste bedrijf.

Daad bij het woord gevoegd
Eerder deze week gaf Sietse Brandsma in een interview met VIDB aan graag nog bepalender te willen worden voor Katwijk en in de 69e minuut voegde hij de daad bij het woord. Na even daarvoor nog een grote kans onbenut te hebben gelaten, schoot hij vanaf randje zestien verwoestend de verdiende 2-0 binnen.

Kon. HFC deed via Xander van den Berg elf minuten voor tijd nog wat terug, maar in gevaar kwam de zege voor Katwijk geen moment. Sterker nog, kort voor tijd maakte Ruben Doesburg – net als vorige week in Rijnsburg – Katwijks derde: 3-1.

Eerste thuiszege sinds 2017
Zodoende nam Katwijk revanche voor een kansloze nederlaag ruim een maand geleden in de eerste onderlinge confrontatie van dit seizoen: 2-0. Het was bovendien de eerste thuiszege op Kon. HFC sinds 1 april 2017.

Katwijk – Kon. HFC 3-1 (1-0)
Goals: Matthijs Hardijk, Sietse Brandsma, Ruben Doesburg

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Brandsma wil doorgroeien bij Katwijk: ‘Dit was een beetje een leerjaar’
Beluister ook: VIDB Café #12: Kay Blokland en Cees Bruinink (Katwijk)

POPULAIRE BERICHTEN