Mocht Katwijk zaterdag kampioen worden, dan worden de oranjehemden gehuldigd op het gemeentebordes. In tegenstelling tot vorig jaar heeft burgemeester Cornelis Visser daarvoor nu wel groen licht gegeven.

Iets meer dan een jaar geleden stak Visser – tot grote onvrede  van de achterban van Katwijk – een stokje voor een huldiging op het gemeentehuis. “Er is van alles geprobeerd, maar het is niet mogelijk om na de wedstrijd van zaterdag 21 mei voldoende politie op de been te krijgen om een huldiging voor de fans veilig te laten plaatsvinden”, zo werd destijds vlak voor de kampioenswedstrijd tegen Excelsior Maassluis gecommuniceerd.

Zodoende werden de festiviteiten – toen de titel een feit was – verplaatst naar de parkeerplaats op de Krom. Mocht Katwijk zaterdag titelprolongatie veiligstellen, dan zal de gang naar het centrum nu wel worden gemaakt.

“De gemeente heeft gezegd dat we bij een kampioenschap welkom zijn bij het gemeentehuis”, vertelt voorzitter Mart Vergouwen. “Daar zijn we blij mee. Voor iedereen is zo’n huldiging de kers op de taart. Mocht het zover komen, dan zullen we naar het gemeentehuis gaan voor de huldiging en daarna weer terug naar de Krom om het feest voort te zetten.”

Vergouwen denkt dat het betere sentiment rondom voetbalgeweld in de gemeente Katwijk een rol heeft gespeeld. “Vorig jaar had de politie geen manschappen beschikbaar. We zaten toen ook veel dichter op die ongeregeldheden. Het is niet zo dat er nu een hele buks agenten zal zijn, maar een afvaardiging in combinatie met onze eigen stewards moet volstaan.”

Op doelsaldo aan de leiding
Katwijk heroverde zaterdag de koppositie door als enige van de top drie te winnen. De Katwijkers wonnen zelf van FC Lisse (0-2) en zagen AFC en Rijnsburgse Boys morsen bij respectievelijk OFC (1-1) en Jong FC Volendam (4-3). Katwijk heeft eventueel punten als AFC, maar beschikt over een veel beter doelsaldo. Mocht zaterdag Spakenburg worden verslagen, dan lijkt de titel binnen voor de oranjehemden.

Vergouwen rekent tegen Spakenburg op flinke publieke belangstelling. “We hopen op een net zo vol sportpark als zaterdag op Ter Specke, een mannetje of 3000 verwachten we wel.”

Foto’s: Orange Pictures

Lees ook: Kogel is door de kerk: definitief geen huldiging voor Katwijk bij titel zaterdag
Check ook: El Azzouti bescheiden, maar ook vol vertrouwen: ‘Een hele mooie wedstrijd waarin je jezelf kan onderscheiden’

POPULAIRE BERICHTEN