Ahmed el Azzouti tegen FC Lisse

Ahmed el Azzouti gaf met zijn treffer (0-1) het startsignaal voor de overwinning op FC Lisse zaterdagmiddag. De spits schoot de bal langs doelman Erik Cummins waarna Kilian van Mil vervolgens de 0-2 binnenwerkte en de wedstrijd in het slot gooide. Daardoor sprong Katwijk van plek drie naar de koppositie en kan het zaterdag in eigen huis kampioen worden. “Dat wordt een hele mooie wedstrijd waarin je jezelf kan onderscheiden. Wij hebben al weken, misschien wel maanden laten zien dat we sterk zijn met elkaar”, vertelde El Azzouti tegen onze mediapartner RTV Katwijk.

Katwijk nam door de eigen zege, de remise van AFC bij OFC (1-1)  en de nederlaag van Rijnsburgse Boys bij Jong FC Volendam (4-3) het lijstaanvoerderschap op doelsaldo over van AFC. Over vijf dagen kan de regerend kampioen in eigen huis de klus afmaken, Spakenburg komt dan naar de Krom.


Top drie Tweede Divisie:
1. Katwijk 33-68 (72-35)
2. AFC 33-68 (60-31)
3. Rijnsburgse Boys 33-66 (70-40)


“Normaal gesproken is dit gewoon een normale middag. We moeten doen wat we moeten doen en dat is drie punten pakken.” El Azzouti probeerde dan ook niet bezig te zijn wat er zich op de andere velden afspeelt: “Wij zijn hier bezig en je hebt nooit invloed wat er op de andere velden gebeurt, dat hoor je na de wedstrijd wel.”

Direct een mogelijkheid
Dat je in deze fase van de competitie vooral niet achter moet komen en zelf snel wilt scoren blijkt wel uit de wedstrijden van de concurrentie. Zowel Rijnsburgse Boys als AFC kwam achter en liep uiteindelijk averij op. Voor Katwijk dreigde dit scenario ook even nadat El Azzouti binnen een minuut een kans onbenut liet. “Ik kreeg binnen dertig seconden een leuke kans. Hij was moeilijk en ging helaas net naast.”

Kort na rust mochten de Katwijkers doelman Jean-Paul van Leeuwen bedanken die met een uitstekende redding de 0-0 op het scorebord hield. “Je ziet dat ‘JP’ zich ook weer ‘even’ onderscheidt bij 0-0. Dat heeft hij vorige week ook gedaan en doet hij nu weer. Je ziet gewoon dat iedereen in de ploeg geloof en rust bewaart.”

Dat het met het vertrouwen van de ploeg van Correia wel goed zit, blijkt ook uit het feit dat El Azzouti zich niet druk maakt over het scoren van doelpunten. “Wij krijgen zoveel kansen, dan weet je dat-ie een keer goed gaat vallen. Of dat nou 50, 60 of 70 minuten duurt, je ziet dat we gewoon die goal maken. Alleen het belangrijkste is natuurlijk om geen goal tegen te krijgen.”

Pikante kampioenswedstrijd
De kampioenswedstrijd van aanstaande zaterdag is voor El Azzouti – die komende zomer naar Spakenburg vertrekt – en de supporters van Katwijk een mooi affiche met een pikant randje. Toch speelt dit voor de 32-jarige spits niet en spreekt hij vol lof over de Katwijk-supporters: “Voor mij is dat niet zo. En ja, de supporters hebben een prachtig hart, die zijn één met de club. Wij als spelers ook en proberen er alles aan te doen om gewoon je plicht te doen. Dat is een wedstrijd winnen.”

Foto: Orange Pictures

Beluister hieronder het hele interview

Lees ook: Correia blijft rustig: ‘Heel leuk dat we in poleposition zijn, maar het zegt helemaal niks’
Check ook: Katwijk de nieuwe koploper na zege in Lisse, Rijnsburgse Boys verliest en lijkt afgehaakt

POPULAIRE BERICHTEN