Katwijk  heeft zaterdagmiddag tijdens de 33e speelronde van de Jack’s League de koppositie veroverd. De Katwijkers wonnen zelf de streekderby bij FC Lisse met 0-2 en zagen concurrenten AFC en Rijnsburgse Boys averij oplopen. AFC speelde met 1-1 gelijk bij OFC, terwijl Rijnsburgse Boys verloor bij Jong FC Volendam (4-3) en een enorme dreun in de strijd om de titel incasseerde.

Top drie Tweede Divisie:
1. Katwijk 33-68 (72-35)
2. AFC 33-68 (60-31)
3. Rijnsburgse Boys 33-66 (70-40)

De ene week is de andere niet in de Jack’s League. Zat Katwijk twee weken terug nog in zak en as na de nederlaag bij Jong Sparta, nu zijn de oranjehemden op doelsaldo terug aan kop. Met dank aan Ahmed El Azzouti, vorige week ook al de matchwinner tegen Kozakken Boys (1-0). Ditmaal was de spits opnieuw goud waard. Hij opende de score in de 65e minuut, in een fase waarin Katwijk nadrukkelijk aandrong, maar doelman Jean Paul van Leeuwen ook een belangrijke redding verrichte. De 0-1 werd vlot gevolgd door de 0-2 van Kilian van Mil.

Daarmee was de buit binnen voor Katwijk, dat soepel de wedstrijd uitvoetbalde en tot zijn genoegen vernam dat de uitslagen op de overige velden gunstig uitpakten.

Rechtse directe voor Uien
Rijnsburgse Boys leek te bezwijken onder de indruk. De Rijnsburgers keken al na een kwartier tegen een 2-0-achterstand aan. De ploeg van Henk Wisman toonde karakter en wist de schade nog binnen het halfuur te repareren via treffers van Jordy Strooker en Bram Ros. In de tweede helft ging het vervolgens mis voor Rijnsburgse Boys, dat in de 67e minuut de 3-2 incasseerde, via de tweede goal van Darius Johnson. Tien minuten voor tijd volgde de gelijkmaker (de 3-3) via Bram de Bruin. Rijnsburgse Boys wilde erop en erover, maar het tegendeel gebeurde. In blessuretijd viel de 4-3, een rechtse directe in het gezicht van de bezoekers.

OFC – AFC eindigde in 1-1. Niels Butter opende in de 38e minuut de score, waarna Soufiane Hetli in de 81e minuut namens AFC gelijkmaakte.

FC Lisse – Katwijk 0-2 (0-0)
Goals: Ahmed el Azzouti, Kilian van Mil

Jong FC Volendam – Riinsburgse Boys 4-3 (2-2)
Goals: Jordy Strooker, Bram Ros, Bram de Bruin

OFC – AFC 1-1 (1-0)