De zaterdagclubs uit de regio zullen ongetwijfeld de uitstekende eerste speelronde van 2014 een vervolg willen geven. Op FC Lisse na wonnen alle regiotroeven in de Topklasse. De lager acterende regioclubs bleven zelfs allemaal ongeslagen.

Onze club van de week, FC Lisse, kreeg een niet misselijk pak slaag van Rijnsburgse Boys en zal dus tegen Barendrecht op eerherstel uit zijn. Lisse is al vijf competitieduels zonder zege en heeft een overwinning nodig om zichzelf wat lucht te verschaffen. Barendrecht staat zesde, maar heeft slechts vier punten meer dan nummer dertien Lisse. Op sportpark de Bongerd werd het in september 2-0 voor de roodwitten.

Katwijk kende een uitstekend begin van de tweede seizoenshelft door bij Excelsior Maassluis met 3-0 te winnen. De ploeg van Cees Bruinink speelde met Donny van Oijen en Jeffrey Jongeneelen op de counter in een tweespitsensysteem en die speelwijze pakte uitstekend uit. Of Scheveningen net zo in de val loopt als Maasluis, valt nog te bezien. Scheveningen begon 2014 eveneens goed met een zege op Spakenburg.

Nummer elf Rijnsburgse Boys gaat op bezoek bij IJsselmeervogels, dat een onrustige periode achter de rug heeft. Gert Kruys vertrok naar Sparta. Johan de Man werd (opnieuw) voor de groep gezet, maar begon matig. Door een thuisnederlaag tegen Sneek is de druk alweer opgevoerd aan de rode kant van de Westmaat. Rijnsburgse Boys is juist aan de betere hand, hoewel de overwinning tegen FC Lisse geflatteerd was. De Lissenaren speelden vanaf de twintigste minuut met tien man.

Noordwijk mag op bezoek bij de nieuwe lijstaanvoerder Kozakken Boys, dat profiteerde van de misstap van IJsselmeervogels. Het kan zijn dat de Werkendammers er niet helemaal gerust op zijn. Vorig seizoen werd immers tweemaal van de Noordwijkers verloren. Aan de andere kant: in september had Kozakken Boys weinig te duchten. Noordwijk opende het nieuwe kalenderjaar met een 3-0 zege op Excelsior ’31.

Het uitduel van Ter Leede bij GVVV komt later vandaag in een aparte voorbeschouwing aan bod.

Stand verplicht

Hoofdklasser Quick Boys is aan zijn stand verplicht te winnen van Sportlust ’46. Niet alleen vanwege het verschil van elf plekken op de ranglijst, maar ook om enigszins in het spoor van Sparta Nijkerk te blijven. Quick Boys won zaterdag met 3-0 bij Volendam, maar zo overtuigend als de uitslag doet vermoeden, was het optreden niet. Toch tellen in dit stadium van de competitie vooral de punten.

FC Rijnvogels heeft de wind momenteel stevig in de zeilen. De ploeg van Hein van Heek ging ook bij de herstart verder met winnen en koestert in 1B nog altijd een riante voorsprong op achtervolger Swift. Vooruitlopend op de zeer waarschijnlijke stap naar de Hoofdklasse werden al twee versterkingen vastgelegd: Sven Boonstoppel (Valken ’68) en Martijn Kuijt (Quick Boys). Tegenstander van zaterdag, WV-HEDW, wist in de tweede speelronde nog brutaal een puntje af te snoepen.

Valken ’68 begint steeds beter op stoom te geraken. De ploeg van coach Andries Wendt maakte indruk met een soevereine 3-0 zege bij nummer twee Be Fair. Doordat lijstaanvoerder HVC ’10 punten morste, kijken de Valkenburgers zelfs weer met een schuin oog naar de koppositie. Vooralsnog telt vooral de tweede periode, waarin Valken samen met HVC ’10 bovenaan staat. De opdracht tegen Monster is dan ook duidelijk: winnen.

Kagia slaagde er niet in het gat met koploper DWO te verkleinen. Door de puntendeling bedraagt de achterstand op de Zoetermeerders en ook SEV acht punten. Kagia speelt thuis tegen nummer elf BSC ’68. Van onderschatting mag geen sprake zijn, aangezien de Lisserbroekers dit seizoen al een aantal keer onnodig averij opliepen tegen laaggeklasseerde ploegen.

Foto: Hans Heemskerk

POPULAIRE BERICHTEN