Katwijker Marc Langeveld speelt vanaf volgend seizoen weer bij vv Katwijk. De 21-jarige middenvelder doorliep de jeugdopleiding van de Krombewoners, waar hij op zijn achttiende debuteerde in het eerste elftal.

Na dat debuut van de middenvelder, die de zoon is van oud-prof Pim Langeveld, ging het allemaal heel snel voor de linkspoot. Zo werd het talent in de zomer van dat jaar opgepikt door FC Twente dat hem direct verhuurde aan AGOVV. Door een administratieve fout ging deze overgang uiteindelijk niet door, waarna hij toen al voor even terugkeerde op De Krom. Door het gebrek aan speeltijd besloot hij over te stappen naar IJsselmeervogels, waar hij het dus na één jaar ook weer voor gezien houdt.

De regerend landskampioen lijkt naar de Hoofdklasse te degraderen. Hierdoor is de doelstelling voor Langeveld duidelijk: ,,Zo snel mogelijk terug naar de Topklasse, want zo’n grote club als Katwijk met 4 sterren en een fantastische supportersschare hoort gewoon in de Topklasse”, laat hij weten op de clubwebsite. Hoe dit dramatische seizoen kan worden verklaard, weet ook hij niet: ,,Ze hebben veel wedstrijden voor gestaan en geven het dan toch weer weg. Waar dat mee te maken heeft, zou ik niet kunnen zeggen.”

Foto: www.bob-kat.nl/ Aad de Winter

POPULAIRE BERICHTEN