Bij FC Lisse heeft er een keeperswissel plaatsgevonden. Joost Meendering keepte dinsdag voor de beker tegen FC Dordrecht (1-3) en nu ook zaterdag in competitieverband tegen GVVV (2-2). “Ik kreeg het donderdag te horen van de trainer”, vertelde hij zaterdag. “Ik ben er heel blij mee natuurlijk, maar voor Richard is het heel zuur.”

Meendering kwam afgelopen zomer over van ODIN ’59. Door het stoppen van Erik Cummins lag de strijd voor de plek onder de lat open, maar de Noord-Hollander moest in eerste instantie Richard de Groot voorrang verlenen. De komst van Polak heeft voor Meendering voorlopig goed uitgepakt. “Het is voor mij een kans. Ik denk dat ik vandaag met een paar reddingen én in de coaching geprobeerd heb om mijn steentje bij te dragen.”

Content met Polak
Het was de derde wedstrijd onder Polak. Na nederlagen tegen Quick Boys (3-0) en FC Dordrecht (1-3) werd nu het eerste puntje gepakt. Meendering is bij met de inbreng van zijn coach. “Ik denk dat-ie alle neuzen nu de goede kant op heeft. Het is heel duidelijk wat-ie wil en van ons verwacht. Daarnaast heeft hij humor en brengt hij veel plezier. Ik denk dat hij voor ons in de situatie waarin we zitten een heel goede trainer is.”

Tegen GVVV kwam FC Lisse tweemaal op voorsprong, maar wist het een zege niet over de streep te trekken. Meendering vond dat de eerste overwinning eigenlijk een feit had moeten worden.

“Op basis van de laatste kansen die je krijgt zeker. Het veld was zwaar door het slechte weer en daardoor was het vooral een vechtwedstrijd. Het is dat je die laatste kansen er niet inschiet, anders verdien je de drie punten zeker.”

Toch denkt Meendering dat betere resultaten nabij zijn. “We hebben vandaag laten zien dat we als team voor elkaar willen vechten en veel kansen kunnen creëren. We spelen beter, het voorspelt veel goeds voor de aankomende wedstrijden.”


Beluister hieronder het volledige audio-interview met Meendering


Foto: Orange Pictures

Lees ook: Quick Boys onderuit tegen Jong Almere City, FC Lisse gelijk tegen GVVV


POPULAIRE BERICHTEN