Steff van Rooijen lijkt zijn plekje bij Rijnsburgse Boys langzamerhand gevonden en afgedwongen te hebben. De laatste weken startte de middenvelder steeds in de basis. Van Rooijen valt op met een energieke speelstijl, maar wil zelf alleen wel comfortabeler aan de bal worden. “Dan gaan ze nog veel aan mij hebben hier.”

Op woensdag speelde Van Rooijen nog 81 minuten mee tegen FC Groningen, in een duel waarin de Uien wat onfortuinlijk aan het kortste eind trokken (0-1). “Ik denk dat we het behoorlijk hebben gedaan tegen een ploeg die een niveau hoger speelt”, vertelde hij na afloop

“Het gevoel was goed, ook de eerste helft. Ik denk dat we na rust ook aardig de kleedkamer uitkwamen en we eigenlijk de hele wedstrijd wel goed mee konden komen. Die goal viel uit het niets. Dat was wel even pijnlijk, zeker omdat die uit een standaardsituatie viel.” Twintig minuten voor tijd kopte Martin Peersman binnen uit een corner, na mistasten van Rijnsburgse Boys-goalie Guus Zuidema. De opgelopen schade wist de thuisploeg niet meer te repareren.

‘Goed opgevangen’
Van Rooijen kwam afgelopen zomer van Hercules en zijn aanpassing is ‘goed’ verlopen, vertelt hij. “Het is een heel leuke, warme club. De resultaten zijn nog niet super en daar balen we allemaal enorm van. Zeker ook gezien vorig seizoen toen er een reeks was met een grote hoeveelheid wedstrijden die werd gewonnen. Dit seizoen is het tot nu toe minder, maar qua club bevalt het me echt hartstikke goed. Ik ben echt goed opgevangen.”

De 23-jarige Van Rooijen begon de laatste drie wedstrijden in de basis, maar durft nog niet te stellen dat hij een vaste plek heeft veroverd. “Ik denk dat het ook door blessures komt. Als we een volledig fitte selectie hebben, weet ik niet precies hoe het ervoor staat. Ik denk alleen wel dat ik het redelijk goed heb ingevuld en het best aardig gaat.”

Wat opvalt is dat Van Rooijen zich niet verschuilt: hij neemt initiatief en maakt veel loopacties. “Een kenmerk van mijn spel is dat ik er altijd wel energie inleg. Aan de bal moet soms nog beter, maar ik wil de bal in ieder geval altijd hebben en probeer ook gaten in te lopen.”

Kilometervreter
Maandag bij RTV Katwijk zei ploeggenoot Dennis van der Plas dat Van Rooijen tot de spelers behoort die de meeste meters aflegt. Daarmee geconfronteerd knikt de middenvelder instemmend. “Ik kan me daar eigenlijk wel in vinden, zeker ook als je naar de meters kijkt bij ons in de kleedkamer. Ik zit altijd wel redelijk bovenin en bij mijn vorige club was dat ook het geval.”

Van Rooijen’s ‘PR’ is een kleine veertien kilometer. “Ik weet dat ik een keer 13,6 heb gelopen.” Als de verslaggever van dienst opmerkt dat dat aantallen zjjn die internationale topmiddenvelders ook noteren, moet Van Rooijen lachen.

“Die zullen het wel iets slimmer invullen en daarnaast ook sneller lopen”, vertelt hij. “Lopen heb ik altijd wel gekund. Nu zorgen dat het aan de bal allemaal net zo goed wordt, dan gaan ze nog veel hebben aan mij hier.”

‘Tijd voor drie punten’
Rijnsburgse Boys wist de laatste weken enigszins uit het dal te kruipen. Er waren verdienstelijke remises tegen Quick Boys en AFC (beide 1-1) en FC Groningen werd dus verdienstelijk partij geboden. Nu is het voor de Uien zaak om ranglijst-technisch op te gaan schuiven.

“Daar komt het wel op neer”, vertelt Van Rooijen. “We hebben het leuk gedaan de laatste tweeënhalve week, maar het wordt tijd voor drie punten. Uiteindelijk is dat waarmee je het goede gevoel doortrekt. Als we nog vijf keer op rij gelijkspelen, schieten we er niet veel mee op.”

Op bezoek bij Katwijk zal het geen gemakkelijke klus worden. “Dat wordt een kluif, maar ik heb er vertrouwen in. Met de instelling van de laatste weken moet er toch echt meer inzitten dan er tot nu toe is uitgekomen. Volle bak erop zaterdag en dan de drie punten mee naar Rijnsburg nemen.”

Headerfoto: Orange Pictures
Foto in artikel: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Eerste zomeraanwinst voor Rijnsburgse Boys: Hercules-middenvelder vastgelegd
Bekijk ook: Asante (RBB) baalt: ‘Zat 100 procent meer in’

POPULAIRE BERICHTEN