Helemaal veilig is FC Lisse nog niet, maar dat de promovendus een goed seizoen draait staat buiten kijf. Wie een groot aandeel heeft in de huidige negende plaats van FC Lisse, is Jeffrey Klijbroek. ”We hebben vorig jaar een goede basis gelegd en we hebben veel kwaliteit in deze groep”, aldus de middenvelder.

Na het kampioenschap in de Derde Divisie Zaterdag maakte FC Lisse dit jaar een rentree in de Tweede Divisie, deze rentree mag succesvol worden genoemd. Met middenvelder, Klijbroek, als één van de steunpilaren van het team. De spelmaker wist dit seizoen al negen keer het net te vinden. ”Voorafgaand aan het seizoen was het lastig in te schatten waar we zouden staan, maar ik denk dat we nu wel staan waar we horen. Dit is wat je wil als je net promoveert en we zijn zeker tevreden.”

Klijbroek floreerde al in de Derde Divisie met zijn goals en assists, maar trekt deze lijn ook op een hoger podium gewoon door. ”Je wilt belangrijk zijn voor de ploeg, en dan is het lekker als je als middenvelder negen keer kan scoren.”

Verschil Derde en Tweede Divisie
”Wat het verschil vooral is tussen de Derde- en Tweede Divisie is de leeftijd en ervaring van spelers”, stelt de 32-jarige spelmaker. ”In de Derde Divisie is de gemiddelde leeftijd onder de 25 en in de Tweede Divisie is dit toch wel boven de 25. Daarom zie je ook wel dat wij soms puntjes verliezen, omdat we een jonge ploeg hebben.”

Klijbroek – bezig aan zijn vierde en laatste seizoen op Ter Specke – ziet dat de basis van het succes van dit seizoen al in voorgaande jaren is gelegd. ”Na het kampioenschap is het grootste deel van het team gebleven, hierdoor spelen we al een aantal jaar samen. We hebben kwaliteit in de groep, met jongens die dit niveau aankunnen, waaraan andere jongens zich weer een beetje kunnen optrekken.”

‘Ik kijk altijd uit naar dat soort wedstrijden.’

Vijf amateurploegen uit de Bollenstreek op het hoogste niveau betekent het spelen van veel derby’s. In het resterende programma komen Rijnsburg en Katwijk nog op bezoek. ”Lisse heeft een aantal jaren niet op dit niveau de derby’s gespeeld, dat zijn toch wel de ploegen waarmee je je wilt meten. De ene keer gaat dat wat beter dan de andere keer, maar thuis zijn we altijd wel sterk. Ik kijk altijd uit naar dat soort wedstrijden.”

Veilig spelen
Zaterdag neemt Lisse het op in Tiel tegen TEC, een ploeg die zich momenteel – met tien punten achterstand op Lisse – op een p/d plek bevindt. ”We willen het mooie seizoen goed afsluiten, we hadden als doelstelling erin blijven en dat is het eigenlijk nog steeds. Als we dan morgen niet verliezen, dan is dat zo goed als gelukt. Vanuit daar gaan we weer verder kijken en hebben we nog twee mooie derby’s thuis op het programma staan”, vertelt de rechtspoot.

Afscheid
Voor Klijbroek zullen het zijn laatste wedstrijden worden in het tenue van FC Lisse. Na dit seizoen gaat hij op een lager niveau voetballen, dichterbij huis, in zijn woonplaats Egmond. ” Het komt door het reizen en de tijd die ik aan de voetbal kwijt ben. Met de voorbereiding erbij ben je ongeveer tien maanden per jaar aan het voetballen en heb je iets van drie weekendjes vrij. Ik heb alles op een rijtje gezet voor mezelf, wil nog gaan reizen met m’n vriendin en ben dan toch wel tot de conclusie gekomen dat het mooi is geweest op dit niveau.”

Foto’s: Hubert Habers

Lees ook: Klijbroek na het seizoen weg bij FC Lisse
Check ook: Programma 22 en 23 april: de belangen worden groter

POPULAIRE BERICHTEN