Jeffrey Klijbroek vertrekt na het seizoen bij FC Lisse. De 32-jarige middenvelder heeft besloten lager te gaan voetballen, meldt de nummer acht van de Tweede Divisie dinsdag. Volgens FC Lisse is de reisafstand vanuit Noord-Holland naar de Bollenstreek het belangrijkste motief om af te gaan zwaaien op Ter Specke.

Klijbroek is bezig aan zijn vierde seizoen bij FC Lisse, waarmee hij eind mei promoveerde naar de Tweede Divisie. Ook op het hoogste amateurniveau is hij een vaste waarde op het middenveld. Eind augustus maakte hij nog een hattrick tegen Kozakken Boys.

Na Tom Noordhoff (naar Spakenburg) is Klijbroek de tweede vaste kracht op het middenveld die over een halfjaar vertrekt, al speelde Noordhoff de laatste wedstrijden noodgedwongen centraal achterin.

Klijbroek begon ooit bij Zeevogels in zijn geboorteplaats Egmond aan den Hoef en speelde daarna ook voor AZ, AFC ’34, Foresters, ADO ’20 en ODIN ’59. Met zijn overstap in 2019 naar FC Lisse ging een langgekoesterde wens in vervulling, zo vertelde hij eerder in een interview met VIDB. “De Bollenstreek stond altijd al op mijn verlanglijstje. De ambiance en de beleving spreken me in ieder geval enorm aan.”

Het is nog niet bekend waar Klijbroek zijn loopbaan gaat vervolgen.

Foto: Hubert Habers

Lees ook: Van Ekeris blij met FC Lisse: ‘Stukje waardering dat ik miste bij Emmen’

POPULAIRE BERICHTEN