Katwijk heeft de dorpsderby in de KNVB-beker tegen Quick Boys gewonnen. Op Nieuw Zuid werd het na verlenging 2-3. Danny van Haaren werd met een schuiver vanaf randje zestien de matchwinner. Dankzij de overwinning heeft vv Katwijk zich nu geplaatst voor het hoofdtoernooi van de nationale beker.

Zaterdag kwamen de twee ploegen elkaar nog tegen in de competitie op De Krom. Die wedstrijd eindigde in 0-0. Ook op Nieuw Zuid kwam de wedstrijd maar moeizaam op gang. In de eerste helft werden alleen Quick Boys-aanvaller Marc de Kruijs en Katwijk-middenvelder Marouane Afaker gevaarlijk. De wedstrijd brak pas echt los in de tweede helft toen Afaker net voor het uur de openingstreffer maakte. Vier minuten later tilde Katwijk-linksback Guus van Weerdenburg de score naar 0-2 en leken de bezoekers op rozen.

Toch kon Katwijk niet lang genieten van de 0-2 voorsprong. Met nog zo’n twintig minuten op de klok maakte Ricardo Kuyvenhoven de aansluitingstreffer. Invaller Koen van Liempt zette Nieuw Zuid helemaal op z’n kop toen hij twee minuten later de blauw-witten op gelijke hoogte bracht.

Verlengen
In de verlenging bracht Van Haaren de ploeg van Jan Zoutman aan de leiding. Afaker leek Katwijk met nog een kleine tien minuten te spelen op 2-4 te schieten, maar dat deed hij in buitenspelpositie. Daardoor ging de vierde treffer van de oranjehemden niet door. Uiteindelijk bleek de 2-3 van Van Haaren wel genoeg voor een overwinning.

Katwijk speelt nu in de eerste ronde van de KNVB-beker tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Flevo Boys en EVV Echt. Die wedstrijd begint woensdag 25 september om 20.00 uur.

Quick Boys – Katwijk 2-3 *n.v. (0-0)
Goals: Van Liempt, Kuyvenhoven (Quick Boys) / Afaker, Van Weerdenburg, Van Haaren (Katwijk)