De zaterdagtak van SJC promoveert niet naar de Derde Klasse. Het Noordwijkse team stond eerste in de Vierde Klasse toen er vanwege het coronavirus een streep door het seizoen ging. De reden dat SJC (zat.) niet is gepromoveerd is simpel: er is te weinig ruimte in de Derde Klasse.

Vanwege de massale toeloop van zondagclubs naar het zaterdagvoetbal is er een dubbel aantal vierdeklassers ten opzichte van derdeklassers. Daarnaast was er maar één plek beschikbaar in de Derde Klasse voor promotie. Hoewel SJC (zat.) na zeventien wedstrijden pas twee duels had verloren en één had gelijkgespeeld, had het Rotterdamse LMO nog betere cijfers: zestien keer winst en één verliespartij. De Rotterdammers promoveren dus naar de Derde Klasse.

De KNVB besloot in maart om de competities te schrappen vanwege de pandemie en om geen kampioenen en degradanten aan te wijzen. Clubs konden wel een verzoek tot promotie indienen mocht er onverhoopt een plekje vrijkomen vanwege fusies of verandering van speeldag van een vereniging.

Nieuwe trainer
Voor Piet Alders komt er zodoende een wat treurig einde aan z’n periode als trainer voor de vierdeklasser. Hij wordt na dit seizoen opgevolgd door Rob Timmermans, die eerder ook assistent was van Kees Zethof bij het vlaggenschip van de Noordwijkers.

Archieffoto: Johanna Oskam

Lees ook: ‘Ook Hillegom mag feestvieren vanwege promotie’


Mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks!


POPULAIRE BERICHTEN