Mike Boelee, aanvoerder van Ter Leede, whatsappte hem gelijk. ‘Top dat je terugkomt’, stuurde de Amsterdammer. Het berichtje ging naar Robert Steemers. In Sassenheim zijn ze blij, heel blij dat de inwoner van Leiden terugkeert op het oude nest.

Met de terugkeer van Steemers heeft Ter Leede de eigen kroonprins weer in de gelederen. De inmiddels 26-jarige aanvaller werd in zijn debuutjaar (2013) in het rood-geel direct kampioen. Met dertien goals had de voetballer in dat seizoen een belangrijk aandeel in de promotie naar de Topklasse.

Met woorden als ‘met groot genoegen delen wij mede’ en ‘we kijken uit naar de hernieuwde kennismaking’ blijkt ook uit het persbericht de waardering die er in Sassenheim nog steeds is richting Steemers.

Situatie
Het idee voor de terugkeer van Steemers op De Roodemolen kwam vanaf de Sassenheimers zelf. ,,Eigenlijk was ik daar wel blij mee”, geeft de Leidenaar toe. ,,Ze vroegen naar mijn situatie in Scheveningen. Ik had het niet zo naar m’n zin. Ik ga nu ook weer dichter bij huis voetballen en ken veel mensen in Sassenheim. Dat maakt de terugkeer wel makkelijk.”

De aanvaller vertrok met een voetbaltas vol ambitie in 2015 naar Quick Boys. De voetballer kon daar in twee jaar op Nieuw Zuid niet die onuitwisbare indruk maken die hij wel tentoon had weten te stellen in Sassenheim. Na twee jaar bij Quick Boys volgde de transfer naar Scheveningen.

,,Een garantie op speelminuten heb ik ook in Sassenheim niet, dat weet ik, maar veel minder dan dit zal ’t niet worden.”

Op Sportpark Houtrust houdt Steemers momenteel vooral de bank warm. ,,Het is niet anders. Ik hoop dat ik in de komende maanden nog wel tot spelen kom. Maar als ik realistisch ben is die kans klein. Ga maar na: Als je in de laatste drie maanden, twee keer hebt mogen opdraven, denk ik niet dat daar nog veel verandering in gaat komen. Een garantie op speelminuten heb ik ook in Sassenheim niet, dat weet ik, maar veel minder dan dit zal ’t niet worden.”

Tegenslagen
,,Het is ook niet ontzettend gezellig in Scheveningen, ofzo. Ja, onderling in de kleedkamer is de sfeer prima, kan ik best met die gasten lachen. Maar buiten de club heb ik weinig contact met de spelers.”

Toch zal je Steemers zijn transfer richting Quick Boys en Scheveningen niet betitelen als mislukt. ,,Ja, misschien is dit jaar bij Scheveningen een verloren jaar. Maar mijn tijd in Katwijk heeft mij ook leren omgaan met tegenslagen. Ook dat helpt je om een betere voetballer te worden.”

,,Eigenlijk hoop ik dat we samen met Noordwijk naar de Derde Divisie doorstromen en daar weer spelen tegen Quick Boys. Voor dat soort duels doe je het toch?”

Al met al klinkt Steemers, die in maart 27 wordt, als een voetballer die met een bepaalde bagage weer terugkeert bij z’n oude, vertrouwde club. En die extra knowhow van de voetbalwereld kan voor de relatief jonge Sassenheimse selectie van grote waarde zijn. ,,Over die rol is verder nog niet gesproken, maar ik geloof wel dat ik met mijn kennis een bijdrage kan leveren. Eigenlijk ken ik die jonge gasten nog niet zo goed. Van de selectie ken ik alleen Mike (Boelee red.) en Jonathan Robertson.”

Terwijl Steemers en Ter Leede weer naar elkaar toe groeide, hield de aanvaller ook met een schuin oog op de prestaties van de geel-roden in gaten. De ambitie om zo hoog mogelijk te acteren is blijvend bij de Leidenaar. ,,Eigenlijk hoop ik dat we samen met Noordwijk naar de Derde Divisie doorstromen en daar weer spelen tegen Quick Boys. Voor dat soort duels doe je het toch?”

Archieffoto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN