Aan de intonatie van de stem van Marc Langeveld kon je al horen dat Valken’68 de eerste competitiewedstrijd  van het seizoen slecht had gespeeld. „Het was echt niet best’’, bevestigde de middenvelder uit Katwijk. Maar ondanks dat, was het uiteindelijk nog onterecht dat de Valkenburgers de wedstrijd verloren bij HVC’10. In Hoek van Holland werd het 1-0 voor de thuisploeg. 

„Het eerste kwartier was nog wel redelijk’’, vond Langeveld. „Maar daarna werd het alleen maar minder. Wij hadden HVC’10 vanaf het begin vastgezet, maar zij dachten: dat kunnen wij ook. Daardoor gingen beide ploegen de lange bal spelen en dat kwam de wedstrijd niet ten goede.’’

Rode kaart
Dat spelletje voor HVC’10 juist alleen maar in het voordeel, want het elftal uit Hoek van Holland moest het hebben van strijd en kracht. Desondanks waren de grootste kansen voor de ploeg van Alan Campfens en zelfs na de tweede gele kaart van Langeveld hadden de Valkenburgers nog drie goede mogelijkheden, maar een goal werd er door Valken ’68 niet gemaakt. De 26-jarige voetballer was schuldbewust na zijn rode prent.

„Ik weet dat ik mijn team hiermee laat vallen’’, klonk het zelfkritisch. „In de eerste helft kreeg ik al een gele kaart en halverwege de tweede helft tikte ik de bal iets te ver voor me uit en een verdediger van HVC en ik allebei naar voren om de bal te kunnen veroveren. Ik raakte hem en daardoor kreeg ik mijn tweede kaart en kon ik gaan douchen.’’

Daarna maakte HVC’10 goed gebruik van de man meer situatie. De thuisploeg wist uiteindelijk de 1-0 te scoren en zo begon Valken’68 slecht aan de competitie. „We durfden niet te voetballen en dan ga je eraf. Volgende week moet het tegen Berkel thuis allemaal een stuk beter, maar ik weet zeker dat we dan de drie punten op Sportpark ’t Duyfrak weten te houden.’’

„Ik speel een beetje zoals Tadic bij Ajax.’’

De Valkenburgers zijn het seizoen begonnen met heel veel nieuwe spelers en een nieuwe coach, maar onder Campfens bevalt tot nu toe uitstekend. „Alan (Campfens, red.) is een stuk anders dan Arie (Van Duijn, red.), maar iedereen had na drie jaar Arie wel even behoefte aan iets anders. Iedereen kon ook weer even op nul beginnen en daardoor moest elke speler zich weer opnieuw bewijzen.’’

Maar liefst dertien spelers vertrokken bij Valken’68, maar daarvoor in de plaats kregen ze ook weer een hoop spelers terug. En die nieuwelingen doen het voorlopig behoorlijk goed. „Ik kan wel stellen dat we er echt op vooruit zijn gegaan. Waar ik dat aan merk? Vorig seizoen hadden we maar een paar spelers die een wedstrijd konden beslissen, maar nu zijn dat er veel meer.’’

Spits
Vorig seizoen posteerde toenmalig coach Van Duijn, Langeveld in de spits, omdat er destijds veel blessures waren. Het werkte behoorlijk goed en ook onder de huidige trainer, Alan Campfens staat de 26-jarige speler, die eigenlijk een nummer ‘tien’ is, in de aanval.

„Ik voel me goed in die rol. Ik had dit een jaar geleden ook niet verwacht, maar ik zie mezelf ook niet echt als een spits. Ik speel een beetje zoals Tadic bij Ajax. Ik laat me veel uitzakken, zodat andere spelers erover heen kunnen komen. Dat werkt goed, want in de voorbereiding heb ik veel gescoord, maar zaterdag alleen even niet.’’

Foto: Saam de Mooij

Lees ook: Kagia blijft winnen: „We moesten er hard voor werken”

 

POPULAIRE BERICHTEN