“Je moet het eigenlijk aan de spelers vragen”, antwoordde Anthony Correia zaterdag einde middag op de vraag of Katwijk aan een uit-complex lijdt. In eigen huis zijn de Krombewoners nog ongeslagen (zes overwinningen en een gelijkspel), buitenshuis staat de teller slechts op acht punten. Ook op bezoek bij Kozakken Boys wist Katwijk niet te winnen. Na ruim negentig minuten spelen stond er 3-1 op het scorebord en keerden de oranjehemden puntloos huiswaarts.

“In het eerste kwartier werden we letterlijk weggespeeld”, vond Correia. De slechte start leidde tot een vroege achterstand, Gwaeron Stout liet Jean Paul van Leeuwen met een diagonale schuiver kansloos. Halverwege de eerste helft werd het 2-0 via Kevin Vermeulen. “Daarna herstelden we ons wel, kregen we een veldoverwicht en wat kansen.” Dankzij een prachtige individuele actie van Tim Freriks vond Katwijk ook weer aansluiting bij de thuisclub.

Tim Freriks maakte de enige Katwijkse treffer

De ploeg van Correia ging na rust nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Dat had al snel mogelijkheden tot gevolg, maar leidde vanuit een omschakelmoment ook tot een tweede gele, en dus rode, kaart voor Kay Blokland. Toen vanuit de vrije trap die volgde ook nog hands in de muur werd geconstateerd, ging de bal bovendien nog op de stip. Van Leeuwen zorgde er met een goede redding voor dat de penalty niet verzilverd werd door Lowie van Zundert. “Daarna wisten we met tien man zelfs nog te domineren en kregen we nog een grote kans op 2-2”, zei Correia. “Maar uiteindelijk kregen we via de omschakeling alsnog het deksel op de neus”, omschrijft hij de 3-1 van Van Zundert.

“Het is in uitwedstrijden telkens net niet”, concludeerde Correia op de vraag of Katwijk aan een uit-complex lijdt. “Wat daar de reden van is? Ik denk dat we met zijn allen in de spiegel moeten kijken en ons afvragen of wij in uitwedstrijden echt net zoveel geven als thuis.”

In de eerstvolgende wedstrijd zal er geen antwoord op die vraag komen, dan komt Katwijk op de eigen Krom in actie tegen FC Lisse. De laatste twee wedstrijden van dit kalenderjaar spelen de Krombewoners uit tegen Spakenburg en Jong Volendam. Coach Correia is in ieder geval duidelijk wat hij dan verwacht van zijn ploeg. “Ik denk dat wij veel beter kunnen dan we vandaag hebben laten zien”, zo luidde zijn slotoordeel.

Tekst: Henk Kasius