Warmunda heeft zich zaterdag op de slotdag verzekerd van nog een seizoen Vierde Klasse. De Warmonders wisten dat een zege bij Nicolaas Boys volstond en slaagden in die opdracht. Eersteklasser Valken ’68 greep naast een periode.

Vorige week klopte Warmunda Kickers ’69 en om niet afhankelijk te hoeven zijn van andere velden moest er in Nieuwveen opnieuw worden gewonnen. Dat lukte, al was het halverwege nog 0-0.

Vervolgens sloegen de Warmonders in de tweede helft toe via eerst Menno van Noort en later Thomas van Kesteren. Zo was er na afloop feest bij Warmunda, dat uiteindelijk twee plaatsen boven de streep besluit. De verschillen zijn echter klein. Achteraf bleek dat een gelijkspel niet had genoeg had geweest.

Voorsprong niet vastgehouden
Valken ’68 kan terugkijken op een uitstekend seizoen, maar baalde toch een beetje van de uitkomst van het slotduel. De ploeg van Derek van der Plas verloor bij Nootdorp met 2-1. De start was nog uitstekend met een snelle 0-1 van Samet Arikan.

Nog voor rust maakte Nootdorp gelijk, om vervolgens in de tweede helft nog een treffer te produceren. Zo verloor Valken ’68 en eindigt het uiteindelijk als zesde in de Eerste Klasse B.

Nicolaas Boys – Warmunda 0-2 (0-0)
Goals: Menno van Noort, Thomas van Kesteren

Nootdorp – Valken ’68 2-1 (1-1)
Goal: Samet Arikan

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Van Noort op zijn plek: ‘Ik blijf altijd voor Warmunda spelen, wat er ook gebeurt’

POPULAIRE BERICHTEN