De zondagtak van FC Lisse heeft bij de koploper in 2C drie punten mee naar huis genomen. Op bezoek bij TAC ‘90 wonnen de geel-blauwen met 3-4. Patrick Schaap was tevreden met de drie punten en het spel van zijn ploeg. ,,We hebben voor de punten moeten knokken.”

Schaap was met twee treffers belangrijk voor Lisse en vond dat zijn team op de beginfase na goed speelde. ,,We kwamen al snel op een 2-0 achterstand omdat we zoekende waren. Maar na die tegendoelpunten pakten we snel de draad op en speelden we zeer goed voetbal.”

Joey van Beelen maakte de aansluitingstreffer en zette tevens de ruststand op het scorebord: 2-1. Daarna was het de beurt aan Schaap zelf om de ploegen weer gelijk te trekken. ,,Ik werd aan mijn shirt getrokken binnen de zestien. De scheids zag het en gaf een penalty, die ik zelf inschoot.”

Statistieken

Lisse zette daarna door en scoorde nog tweemaal. David Verweij kopte een vrije trap van Rick van Dijk binnen en Schaap rondde een counter doeltreffend af: 2-4. De tegentreffer die TAC ‘90 daarna nog scoorde was puur voor de statistieken.

Schaap is tevreden over hoe de eerste seizoenshelft is verlopen, maar denkt dat zijn ploeg nog meer kan laten zien. ,,De eerste seizoenshelft hebben we veel last gehad van blessures, schorsingen en zelfs een speler die op wereldreis was. Na de winterstop zijn we op volle oorlogssterkte. Er zitten in onze competitie geen teams die we niet kunnen verslaan.”

POPULAIRE BERICHTEN