Het Nederlands Vrouwen Onder 19 team is in de EK groepsfase gekoppeld aan viervoudig winnaar Frankrijk. Noorwegen en gastland Schotland zijn de andere twee tegenstanders in de poule tijdens de Europese Kampioenschappen. De Noordwijkerhoutse Jonna van de Velde is één van de internationals van dit team.

Oranje begint het toernooi op 16 julie 2019 tegen Noorwegen. Drie dagen later treffen ze Frankrijk. De groepsfase eindigt voor Oranje op 22 juli tegen gastland Schotland. De coach van het team Jessica Torny spreekt op de website van de KNVB van een pittige loting.

,,Noorwegen is een erg sterke en goed voetballende ploeg, die het ons zeker moeilijk kan maken. Tegen Frankrijk hebben we recent niet gespeeld. Dit team zullen we de komende periode dus nog extra moeten analyseren. Wel is Frankrijk op papier natuurlijk een niet te onderschatten tegenstander. Al met al zullen we in topvorm moeten zijn om deze landen te verslaan.”

Het vrouwenteam plaatste zich een week geleden voor het EK na een 2-1 overwinning op IJsland. Eerder had het team in de kwalificatiepoule al gewonnen van Bulgarije en Rusland. Nederland won het EK Onder 19 éénmaal. Dat was in 2014. Frankrijk won het toernooi vier keer en deed dat in 2016 voor het laatst.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Noordwijkerhoutse plaatst zich met Vrouwen Onder 19 voor EK’POPULAIRE BERICHTEN