De bekerfinale tussen de PSV Vrouwen en de Ajax Vrouwen was ook een treffen tussen twee Bollenstrekers; Lisan Alkemade uit Lisse en de Noordwijkerhoutse Jonna van de Velde. Laatstgenoemde kwam  winnend uit de strijd: de Ajax Vrouwen zegevierden in het stadion van NEC met 1-2.

Van de Velde is al enkele tijd een bekend gezicht in de hoofdmacht van de Ajax Vrouwen, sinds ze hersteld is van haar zware knieblessure komt ze vooral als linksback uit. Alkemade is dit seizoen in principe stand-in van Sari van Veenendaal, maar mocht het hele bekertoernooi onder de lat staan. Ook in de finale werd daaraan vastgehouden.

Prima reflexen
Goalie Alkemade maakte in het Goffertstadion een goede indruk en hield in de eerste helft Ajacied Romée Leuchter tweemaal van scoren af. Op een droge schuiver van Noordam was ze echter kansloos, waardoor de Ajax Vrouwen bij rust met 1-0 aan de leiding gingen.

Een kwartier voor tijd kwamen de PSV Vrouwen op gelijke hoogte. Bij die goal ging Van de Velde niet vrijuit. Ze liet zich bij de zijlijn aftroeven door haar directe tegenstander, waarna de voorzet werd binnengetikt door Thestrup: 1-1. Lang konden Alkemade en co niet van die goal genieten, twee minuten later zorgde Leuchter voor de winnende goal met een knappe kopbal.

Zodoende pakte Van de Velde met haar team de eerste prijs van het seizoen. Vorig seizoen wonnen de Ajax Vrouwen de Eredivisie Cup.

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: VIDB te koop
Check ook: Katwijk wint topper tegen AFC, FC Lisse geeft 3-0-voorsprong uit handen

POPULAIRE BERICHTEN