Een geslaagde tweede editie van het Kampioenschap van de Bollenstreek, met een verrassende ontknoping. Quick Boys werd namelijk onttroond als titelhouder. Het negende van FC Lisse pakte de winst, voor Quick Boys. 

Strijdtoneel vrijdagavond was (net als vorig jaar) de Engel. De verwachtingen waren hooggespannen en de messen geslepen. Dat zelfs teams van buiten de Bollenstreek – HBC en een mix van Nicolaas Boys en NSV ’46 – waren afgereisd naar Lisse, zei voldoende. Uiteindelijk ging een kleine zeventig deelnemers de strijd aan.

Er werden drie rondes van twintig vragen gespeeld, een mix van amateur- , nationaal-, en internationaal voetbal. Het niveau van de vragen was goed te doen, daarover was iedereen het eens. De drie Braziliaanse topscorers van de Eredivisie of de club tegen wie Edwin van der Sar onlangs in het Noordwijk-shirt een penalty stopte, dat bezorgde niemand hoofdbrekens.

Prince Polley
Maar natuurlijk zaten er ook pareltjes voor de fijnproevers bij. Welke vijf huidige Eredivisietrainers in het seizoen 1988-1989 zelf al op het hoogste niveau speelden bijvoorbeeld. Of bij welke clubs Prince Polley actief was en aan wie Michael Reiziger uitgeleend werd. Bij de benaderingsvraag, die de doorslag had moeten geven bij gelijke stand, moest de exacte schuld van Excelsior Maassluis worden gegeven. Het bleek niet nodig. De kenners van FC Lisse kwamen op de hoogste trede van het podium terecht,

Zij kregen uit handen van Herman Nanninga de prijzen overhandigd. De anchor van Omroep West leidde het geheel in goede banen, en zorgde ook voor de nodige dosis humor. Kortom, iemand die zijn publiek uitstekend aanvoelde. Met een goed gevoel werd de derde helft, misschien wel de belangrijkste, gestart. Iedereen had zijn eigen verhaal van de avond. Maar bovenal overheerste tevredenheid.

Later volgt nog een uitgebreide fotoserie van de avond.

POPULAIRE BERICHTEN