Rijnsburgse Boys heeft een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen gevonden. Martijn Lagendijk staat vanaf komende zomer aan het roer op Sportpark Middelmors, zo is woensdag bekendgemaakt. Lagendijk is momenteel bezig aan zijn eerste jaar bij zondageersteklasser SV Hillegom.

Voor Lagendijk wordt Rijnsburgse Boys zijn derde klus als hoofdtrainer. Eerder zwaaide hij ook de scepter bij Teylingen: toen de Sassenheimse club besloot van speeldag te wisselen – van de zondagse Tweede Klasse naar de zaterdagse Vierde Klasse – vertrok hij echter bij de roodzwarten. Lagendijk was eerder ook jeugdtrainer van HFC Haarlem, Koninklijke HFC en EDO. Hij coachte ook het tweede elftal van Ter Leede, de club waar hij jarenlang in het eerste speelde.

De 42-jarige Lagendijk is bij de Uien de opvolger van Henk Wisman, die bezig is aan zijn vierde seizoen bij Rijnsburgse Boys. Ruim tweeënhalve week terug, na de 0-1-zege bij Kozakken Boys, meldde de nummer vijf van de Jack’s League dat de wegen zouden gaan scheiden.

De inwoner van Sassenheim slaagde afgelopen zomer voor zijn trainersdiploma UEFA A, waardoor hij gerechtigd is om in het hele amateurvoetbal als hoofdtrainer te werken. Zijn stage liep hij vorig seizoen bij Rijnsburgse Boys.

“Als er een trein als Rijnsburgse Boys voorbij komt, kun je die niet voorbij laten gaan”, vertelt Lagendijk op de clubsite. “Ik ben niet iemand die snel van club wisselt en maak graag af waar ik mee ben begonnen, maar deze kans moet ik pakken. Dat begrijpt mijn huidige club Hillegom ook. Ik heb vorig seizoen fijn gewerkt in Rijnsburg, dus dat we nu weer bij elkaar komen, is prachtig. Rijnsburgse Boys is niet alleen top qua prestaties, maar ook qua organisatie en accommodatie.”

Lagendijk: “Bovendien vind ik het een eer om er te werken, zoals ik het ook een eer vind dat ik Henk Wisman mag opvolgen. Hij was niet alleen vorig seizoen bij Rijnsburg, maar ook vele jaren daarvoor bij Ter Leede al mijn leermeester.” Lagendijk heeft voor een seizoen getekend, met een optie voor een extra jaar.

Foto’s: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Prima week voor nieuwe SV Hillegom-coach Lagendijk: diploma en knappe zege rijker

POPULAIRE BERICHTEN