Even leek kampioenseuforie zich meester te maken van alle Rijnsburgers op Sportpark Middelmors. Delano Asante het net de 1-0 gemaakt tegen Spakenburg en AFC stond op dat moment nog gelijk tegen Quick Boys. De koppositie was virtueel in handen van de Uien, al bleek dat van korte duur. AFC won in blessuretijd alsnog en behield zijn poleposition in de titelrace. “Als wij in de laatste twee wedstrijden zes punten pakken, dan wil ik het nog wel zien”, stelde matchwinner Asante na afloop.

De vleugelaanvaller begon vanaf de bank, maar maakte na 63 minuten spelen zijn entree. Een kleine twintig minuten later wist hij de ban te breken. Asante kwam vanaf links naar binnen, verschafte zich ruimte om te schieten en haalde de trekker over. “Hij viel uit de omschakeling, wat al vaker is gebeurd dit seizoen. Het is waar ik goed in ben. Hij zat er lekker in”, blikte de Hagenees terug.


Stand Tweede Divisie
1. AFC 32-67
2. Rijnsburgse Boys 32-66
3.. Katwijk 32-65


‘Tempo niet hoog genoeg’
Vanaf de kant zag Asante dat Rijnsburgse Boys maar moeilijk in zijn ritme kwam. “Zij speelden met elf man achter de bal en wij kwamen er niet doorheen. Het tempo lag niet hoog genoeg”, vertelde hij. “Uiteindelijk kwamen we er in de tweede helft iets beter doorheen. We hebben wat kansjes gekregen. Het is lekker dat ik de winnende mag binnenschieten.”

Asante startte opnieuw vanaf de bank. Hoewel hij daar niet blij mee was, begreep hij de keuze wel. “Tegen Sparta was ik geblesseerd en koos de trainer voor Jongeneelen. Hij speelde een goede wedstrijd. Dan verdient hij het ook om de volgende wedstrijd te starten.”

Had Asante in dat opzicht niet op iets meer krediet gerekend? Hij was dit seizoen al erg belangrijk voor de nummer twee van de Jack’s League “Jazeker, maar Jongeneelen heeft ook ontzettend veel krediet bij de club”, counterde Asante.

Tegelijkertijd is Asante de man van de toekomst en stopt Jongeneelen na dit seizoen. “Dat is ook wel weer zo”, lachte de aanvaller. “Uiteindelijk is het de keuze van de trainer. Ik wil altijd spelen, dat is duidelijk. Maar meer dan honderd procent mijn best kan ik niet doen.”

‘Een dubbel gevoel’
Na afloop vernamen Asante en zijn ploeggenoten de anticlimax op Goed Genoeg. Quick Boys miste in de tweede helft een strafschop en zag AFC in blessuretijd vervolgens wel toeslaan: 1-0. Asante sprak van ‘een dubbel gevoel’. “Je wint hier wel gewoon. Dat is ontzettend belangrijk, anders was je klaar geweest. Uiteindelijk is het wel jammer dat Quick Boys die penalty mist.”

Gevoelsmatig was het duel met een Quick Boys in vorm hét moment waarop het puntenverlies van AFC moest komen. Al ging Asante daar niet helemaal in mee. “Volgende week spelen ze bij OFC, wij hebben daar ook een heel moeilijke uitwedstrijd gehad. Het veld is niet best, dus wie weet. En Maassluis speelt ook nog ergens voor. Het zijn twee potjes waar ze wellicht punten kunnen verspelen. Als wij zorgen dat we zes punten halen, dan wil ik het nog wel zien.”

Foto’s: Orange Pictures

Lees ook: Top drie in de Tweede Divisie maakt geen fout en wint allemaal met 1-0
Check ook: Van Leeuwen: ‘Excelsior Maassluis heeft geen extra aanmoediging nodig’

POPULAIRE BERICHTEN