Jeffrey Perez Stoof was zaterdagmiddag even voor half zes de gevierde man op de Krom. Zijn rake kopbal diep in blessuretijd besliste de derby Katwijk – FC Lisse (0-1). In lijn met zijn sterke spel deed de verdediger met de nodige bravoure zijn verhaal tegenover de media. “Laten we zeggen dat ik alleen maar belangrijke goals scoor.”

“Nee, grapje natuurlijk”, haastte Perez Stoof zich te zeggen. De verdediger is te bescheiden om zichzelf zodanig te profileren. Toch schuilt er wel een kern van waarheid in die opmerking. Zijn laatste twee treffers waren immers van grote waarde.

Eind april scoorde hij de gelijkmaker in de bizarre kraker tegen Sparta Nijkerk, een wedstrijd die Lisse ondanks het ingaan van de blessuretijd met een achterstand uiteindelijk met 4-2 won. Mede dankzij de 2-2 van Perez Stoof met het hoofd. En nu was een kopbal van hem opnieuw belangrijk.

Perez Stoof groeide op in Spanje, maar met een Nederlandse moeder liggen de roots van de verdediger ook een beetje in ons land. De verdediger spreekt redelijk Nederlands: het is niet perfect, maar de Spanjaard kan zich uitstekend verstaanbaar maken.

De 30-jarige Perez Stoof speelde ruim drie jaar geleden zijn eerste duel voor FC Lisse. Hij kan als linksback en centrale verdediger uit de voeten. Op de Krom vormde hij in de as een gelegenheidsduo met Tom Noordhoff, die nota bene de assist op zijn winnende goal in huis had. Perez Stoof voelde al redelijk snel in de wedstrijd aan dat er voor Lisse wat te halen viel.

“Katwijk is een goed team, je weet vooraf dat je het moeilijk krijgt en zij die wedstrijd snel willen beslissen. Maar het was minuut tien, vervolgens minuut twintig en er gebeurde eigenlijk maar niets vanuit hun. We voelden ons sterk, ik zat zelf ook lekker in de wedstrijd.”

“Tot de laatste minuut bleven we erin geloven”, vervolgde Perez Stoof. “Dat is voetbal, je moet blijven strijden, strijden, strijden. En bij dat laatste moment wilde ik graag nog mee naar voren.”

Het werd het finest moment van de Spanjaard, die bij de tweede paal twee Katwijkers in de lucht klopte en de 0-1 tegen de touwen knikte. De euforie was logischerwijs groot. “Dat kun je bijna niet omschrijven, dat is zo’n leuk gevoel”, vertelde hij. “Hier train ik de hele week voor. Uiteraard ook voor de drie punten, die zijn heel belangrijk voor ons, maar mooi dat ik hem kon maken.”

Foto’s: Hubert Habers

Check ook: Correia: ‘Er moeten rake woorden vallen, zo kan het niet verder’