Hoewel de uitslag wellicht anders doet vermoeden (3-0), was Valken ’68 op bezoek bij Alexandria ’66 niet kansloos. Dat stelde althans Matthijs de Mooij. ,,In de eerste helft kregen wij zes goede kansen en zij er maar één.” Toch stond het bij rust 1-0 voor de Rotterdammers.

Valken ’68 versloeg vorige week Forum Sport en wilde bij Alexandria opnieuw winnen om aan te haken bij de middenmoot. Het kreeg daarvoor ook de mogelijkheden. ,,We hebben nog niet eerder dit seizoen zoveel kansen gehad. Twee of drie keer alleen voor de keeper, en verder vrije schoten vanaf de zestien.”

Voetbal draait echter niet alleen om kansen creëren, maar ze ook afmaken. Dat aspect beheerste Alexandria beter dan Valken. ,,Vroeg in de tweede helft kregen we ook de 2-0 tegen. Vervolgens zijn we op jacht gegaan naar de aansluitingstreffer, maar werden we weggecounterd tot 3-0. Al met al wel een terechte nederlaag, maar het had in de eerste helft anders kunnen lopen.”

Valken ’68 had bij winst een flink gat met de onderste plaatsen kunnen slaan. ,,Dit was een belangrijkste wedstrijd om naar boven te kijken. Zij hadden vooraf pas twee punten, en wij zes. De komende twee wedstrijden treffen wij CSW en Volendam, twee ploegen die ook laag staan. Dat is lekker, al moeten we wel goede resultaten boeken.”

Alexandria’66 – Valken ’68: 3-0 (1-0). 26Rojer 1-0, 52. Rojer 2-0, 70. Geyah-darjij 3-0.

Valken ’68: Van der Nagel, Binnendijk (66. Heemskerk), Van der Plas, A. Haasnoot, J. Haasnoot, Erwin de Ridder (68Kuijt), De Mooij, Van Rijn, Paap (57. Van der Toorn), Boonstoppel, Van Klaveren.