Quick Boys haalt Mees van Tol komende zomer terug naar Nieuw Zuid. De 19-jarige verdediger gaat volgend seizoen deel uitmaken van de A-selectie, zo is zaterdagavond bekendgemaakt. Van Tol speelde de afgelopen negen jaar in de jeugdopleiding van Feyenoord.

Van Tol begon met voetballen bij Quick Boys en stapte als E-junior over naar Varkenoord. De Katwijker schopte het uiteindelijk tot de O18, het hoogste jeugdteam.

Nu keert hij terug naar de club waar het voor hem begon. Van Tol tekent een contract voor een seizoen, met een cluboptie voor een tweede jaar. Hij behoort tot dezelfde lichting als Sem van Duijn en Kees Zwanenburg, met wie hij vroeger al samenspeelde.

“Ik heb een heel goed gesprek gehad met de nieuwe trainer”, vertelt Van Tol op de clubsite. “Hij wil met Quick Boys hetzelfde voetbal spelen als wat ik gewend ben bij Feyenoord. Druk zetten over het hele veld, hoge intensiteit in aanvallend en verdedigend opzicht. De trainer is van mening dat ik als speler goed zal passen bij die stijl. Ik ben sterk in de 1-tegen-1-duels, kan goed een tegenstander uitspelen en beschik over kopkracht.”

Van Tol stelt zich te gaan richten op zijn maatschappelijke loopbaan. “Vorig jaar heb ik mijn VWO-diploma gehaald en nu ben ik mijzelf aan het oriënteren op een vervolgstudie. Een mooie combinatie met het spelen op Tweede Divisie-niveau.”

Foto: Quick Boys

Lees ook: Quick Boys boekt comfortabele zege op Spakenburg

POPULAIRE BERICHTEN