Kijkend naar de ranglijst stond er zaterdag aan de Duinwetering een heus degradatieduel op de rol. VV Noordwijk en VV Katwijk gingen beide maar met een doel het veld op: de drie punten. Die bleven na een meer dan enerverend duel uiteindelijk op de Duinwetering. Noordwijker Stefan Mertens schoot de Roodwitten in de slotminuut naar de verdiende overwinning.

Noordwijk schoot uit de startblokken wat direct resultaat opleverde. Faouzi tikte al in de derde minuut na goed voorbereidend werk van Braun de 1 -0 binnen. Daarmee was de toon gezet en vergat Noordwijk het zonder zelfvertrouwen spelende Katwijk op een grotere achterstand te zetten. Telkens weer was daar Koroglu die een puike pot speelde en zijn ploeg meerdere malen in de wedstrijd hield. Leonard had een uitgelezen kans de ploegen weer in balans te brengen maar faalde oog in oog met Amerzine.

Toch ging Katwijk met een goed gevoel de kleedkamer in. Op slag van rust maakte Van Ooijen de gelijkmaker wat zorgde voor een schitterende tweede helft met twee ploegen die voetbalden voor de overwinning. Waar het leek te eindigen in een gelijkspel, zorgde Mertens voor een ontploffing aan Noordwijkse zijde door de drie punten op de valreep veilig te stellen. VIDB sprak kort met de matchwinner:

,,Wat een wedstrijd zeg. Ik denk dat we de eerste helft ons beste voetbal van dit seizoen hebben laten zien. Dat leverde genoeg kansen op, maar we vergaten het af te maken. Je voelde dat Katwijk zonder zelfvertrouwen speelde. Maar het blijft een ploeg met genoeg kwaliteit. De tweede helft was denk ik gelijkwaardig. Zij meer balbezit, wij de betere kansen. Al met al denk ik dat het een verdiende overwinning was. En een zeer welkome natuurlijk.”

Over de komende periode is Mertens positief gestemd: ,,Vorig jaar was de thuisoverwinning op Katwijk het keerpunt in ons seizoen. Daarna volgde een reeks overwinningen waardoor we wat meer lucht kregen. Ook deze overwinning zorgt voor het zelfvertrouwen dat we zo nodig hebben. Volgende week tegen Capelle gaan we dat een vervolg geven.”

Kijkend naar de ranglijst blijft VV Noordwijk weliswaar op dezelfde plek staan maar vindt door de overwinning wat meer aansluiting bij de middenmoot. VV Katwijk ziet de problemen alleen maar groeien en staat door de nederlaag de laatste plek. Later vanavond een reactie uit het Katwijk kamp.