Dankzij zijn vier doelpunten tegen HHC Hardenberg (6-1) heeft Katwijk-aanvaller Marciano Mengerink zijn voorsprong in het Mployment Topscorersklassent vergroot. Nummer twee Tjeerd Westdijk, die voor Noordwijk twee keer raak schoot tegen Argon (5-0), volgt inmiddels op ruime afstand. Met nog twee maanden te gaan wordt het voor Westdijk nog lastig om Mengerink van de troon te stoten.

Van de rest van de top tien troffen alleen Joël Tillema (Rijnsburgse Boys), Emiel Wendt (Noordwijk) en Jon-Joost Cornelissens (Van Nispen, zat.) één keer het doel. De anderen kwamen niet tot scoren. Net buiten de top tien deed Ian van Otterlo goede zaken. De spits van Ter Leede maakte tegen Smitshoek (1-3 winst) zijn achtste en negende competitiedoelpunt van het seizoen, waardoor hij steeg naar de gedeelde elfde plek. Kan Van Otterlo zich binnenkort nestelen binnen de top tien?

Nieuwe namen
Nieuw in het Mployment Topscorersklassement zijn Paul de Lange en Bas Rotteveel. De geroutineerde De Lange was een van de zes doelpuntenmakers voor Katwijk, terwijl Bas Rotteveel zijn eerste goal maakte voor Foreholte tegen RKDEO (1-3 verlies).

Benieuwd op welke plaats jij staat in het algemeen klassement? Bekijk het Mployment Topscorersklassement.

Zo zit de puntentelling in elkaar:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels