In de Derde Divisie A waren er zaterdag nederlagen voor FC Rijnvogels en VVSB. Een niveau lager stelde Ter Leede zijn derde seizoenszege veilig en pakte SJC een punt in Alphen aan den Rijn.

FC Rijnvogels zit in een neerwaartse spiraal. De dreun tegen Kampong (4-0-verlies) kon tegen een andere promovendus niet worden rechtgezet. Sterker nog, Hoogeveen vertrok met de volle buit vanaf de Kooltuin: 0-1. De enige goal viel kort na rust uit een corner.

FC Rijnvogels wist de opgelopen schade niet meer te repareren, waardoor de vierde seizoensnederlaag een feit werd.

Draai om de oren
Competitiegenoot VVSB had met drie overwinningen op rij de weg naar boven gevonden, maar kreeg nu een flinke draai om de oren. Sparta Nijkerk zegevierde in eigen huis met 4-0. De Gelderlanders maakten halverwege de eerste helft de 2-0. Even daarvoor had VVSB via Mounir Mounji de paal geraakt.

Tussen de 65e en 67e minuut liep Sparta Nijkerk uit naar 4-0 door goals van Mark van der Weijden.

Koploper gevloerd
In de Vierde Divisie  A boekte Ter Leede zijn derde overwinning van het seizoen. Koploper JOS/Watergraafsmeer werd op de Roodemolen met 3-1 verslagen. Halverwege was het 1-0 door een treffer van Carlito Fermina. Vervolgens zorgde Marc de Kruijs na 58 minuten voor 2-0. In de eindfase wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren. Fermina zorgde met zijn tweede voor 3-1, waarna JOS de eer nog redde: 3-1.

In Alphen aan den Rijn werd bij ARC – SJC niet gescoord: 0-0. Het was voor SJC het zevende punt van de competitie. ARC verzamelde er één meer.

FC Rijnvogels – Hoogeveen 0-1 (0-0)

Sparta Nijkerk – VVSB 4-0 (2-0)

Ter Leede – JOS/Watergraafsmeer 3-1 (1-0)
Goals: Carlito Fermina (2), Marc de Kruijs

ARC – SJC 0-0


Bekijk hieronder de samenvatting van Ter Leede – JOS/Watergraafsmeer van Bollenstreek Omroep


Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Nederlagen voor Katwijk, Rijnsburgse Boys, Noordwijk en FC Lisse
Check ook: Quick Boys wint topper in en tegen Hardenberg

POPULAIRE BERICHTEN