,,Het was een eenzijdige wedstrijd waarbij we vergaten meer doelpunten te maken”, vertelde debutant Sake van Loo treffend. Teylingen stond na dertig minuten voetbal met 4-0 voor tegen Nicolaas Boys, dat als kanonnenvoer diende. Het werd uiteindelijk 5-0 en Van Loo kon onder prima omstandigheden debuteren.

Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat de Sassenheimers wilden laten zien dat de puntendelingen tegen UDO en Alkmania van de afgelopen weken een vergissing waren. Nog voor de rust was de wedstrijd beslist dankzij doelpunten van Vincent Jongen (2), Stephan Assendelft en topscorer Dorus van der Voort. In de slotseconde maakte Mark van der Vlugt het kwintet vol.

,,Het was jammer dat we in de tweede helft onvoorstelbaar slordig waren als team, anders hadden we zomaar eens dubbele cijfers kunnen halen vanmiddag”, keek trotse debutant van Loo terug op de ongelijke krachtmeting.

Met elf punten uit vijf wedstrijden doet Teylingen goed mee in 3A. Komende zondag wacht koploper SV Hillegom, dat nog foutloos is met vijftien punten. Een heuse topper dus.

Tekst: Koen van der Vlugt