VVSB is met een uitstekende reeks bezig in de zondagse topklasse. De ploeg van coach Wilfred van Leeuwen is alweer zes wedstrijden achtereen niet verslagen. Het duel tegen HBS eindigde in een 1-1 gelijkspel. ,,Het was niet hoogstaand vanmiddag”, zei coach Wilfred van Leeuwen.

Op basis van de eerste helft hadden de bezoekers recht op meer. In de eerste helft vielen er zes gevaarlijke momenten te noteren, het merendeel kwam op het conto van de Kraaien. Normaliter start VVSB voor eigen publiek altijd furieus, maar daar was dus de eerste helft weinig van te merken.

Het creëren van kansen ging de ploeg slecht af. Vooral ook omdat de vleugels niet gebruikt werden. Dat HBS niet verder uitliep naar een hogere score, kwam VVSB goed uit en bleef het dus uitzicht houden op de aansluiting.

VVSB-coach Wilfred van Leeuwen was allerminst tevreden over het eerste bedrijf. ,,Wij hebben ons afgelopen week goed voorbereid op de training. HBS is een ploeg die toch wat anders speelt dan de meeste ploegen in de topklasse. In de rust heb ik aangegeven dat we er in het veld fysiek wel staan, maar met de kop er niet bij waren. In de tweede helft herpakten we ons en vochten we ons de wedstrijd in. We leverden een redelijke tweede helft af, maar hoogstaand was het niet vanmiddag.”

HBS had dus weinig te vrezen in de eerste helft. De ploeg van André Wetzel was de gevaarlijkste en de betere ploeg, maar profiteerde daar als gezegd niet optimaal van. Er viel maar een goal te noteren. In de tiende minuut verschalkte Niels van Pelt doelman Ronald van der Meer. De rust werd dus zonder verdere schade voor VVSB afgesloten met een krappe achterstand van 0-1.

De paarsgelen kwamen in de tweede helft beter uit de verf. Door een kleine omzetting werd HBS-topscorer Jan-Paul Saeijs uitgeschakeld. Met veel strijd en passie ging de ploeg van Van Leeuwen op zoek maar de 1-1. Die kwam op een gunstig moment, rond de 52e minuut. Koen Bosma was de gelukkige.

Bosma zelf over de 1-1. ,,Volgens mij kan ik dat doelpunt op mijn naam bijschrijven. Giovialli (Serbony) raakt hem net niet. Het is wel toevallig, want vorig jaar hadden we zo’n zelfde goal die op exact dezelfde manier binnenviel. Ik was er blij mee, want tenslotte was er nog dik 35 minuten te spelen om alsnog de overwinning uit het vuur te slepen. “

Inderdaad kon de wedstrijd nog alle kanten op. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, kozen beide ploegen voor een punt. Van Leeuwen daarover: ,,Na de 1-1 kon het alle kanten op, maar ook weer niet. We zeiden op de bank tegen elkaar: ‘gaan we gokken op de winst of houden we het op 1-1′. De conclusie was al vrij snel dat we een puntje toch genoeg vonden.”

En dat gebeurde dan ook. De paarsgelen staan op een keurige zesde plek en hebben nog een wedstrijd tegoed tegen EVV. Aanstaande zondag speelt de ploeg tegen JVC Cuijk en een week later de uitwedstrijd tegen koploper AFC. Twee maatstaven van de eerste orde.