Dogan Corneille is per direct gestopt als trainer van Excelsior Maassluis. De coach doet een stapje terug in een poging de neerwaartse spiraal te doorbreken. Corneille maakte in oktober al bekend dat dit zijn laatste seizoen in Maassluis was en tekende een maand later bij FC Rijnvogels als opvolger van Thomas Duivenvoorden.

“We hebben dit besluit volledig in het belang van de club genomen”, licht Corneille toe op de clubsite. “Deze beslissing doet me uiteraard veel pijn in mijn hart en het is dan ook zeker geen gemakkelijk besluit geweest. De afgelopen vijf jaar heb ik met onwijs veel plezier bij deze club gewerkt en daar wil ik iedereen binnen de club ook voor bedanken. Vanaf het moment dat ik in november aangaf aan het einde van het seizoen de club te gaan verlaten was dat direct de ommezwaai in de prestaties op het veld. Dan vind ik het ook een vorm van leiderschap om plaats te maken voor deze zeer talentvolle trainer die Steye Jacobs is.”

Laatstgenoemde was al aangesteld voor volgend seizoen en neemt zaterdag de honneurs waar in het uitduel met Katwijk. Dat is geen gemakkelijke opgave, aangezien de oranjehemden koploper van de Tweede Divisie zijn. Maassluis staat zelf veertiende, met slechts een punt voorsprong op een P/D-plek.

Lees ook: Dogan Corneille blij met FC Rijnvogels: ‘Een super gave uitdaging’

POPULAIRE BERICHTEN