Een parallel tussen de zaterdagtak van Van Nispen en LSVV ’70 is relatief makkelijk te trekken. Twee ploegen in de Derde Klasse met hetzelfde idee. Een vriendengroep bij elkaar, dat probeert zo relaxt mogelijk door de Derde Klasse te wandelen. Een overwinning wordt gevierd, over een nederlaag slechts enkele minuten getreurd.

Het moet voor beide clubs een prettige manier zijn van het beleven van een spelletje. Zet twee van dat soort teams tegenover elkaar en je krijgt bij wijzen van spreken een vriendschappelijk duel. Grappen vooraf met elkaar. Biertje achteraf ook als één collectief drinken.

Toch betrof het zaterdag een competitieduel in Leiden tussen de beide clubs. De zaterdagtak van Van Nispen trok uiteindelijk aan het langste eind en won in de sleutelstad met 1-2. Die stand was bij de rust al bereikt na twee goals van Jon Joost Cornelissens. Hij dicteerde samen met Jeffrey Koemans in de eerste helft het spel.

,,We voetballen een beetje met hetzelfde idee in deze competitie. Ik denk alleen dat wij wel iets meer kwaliteit hebben.”

,,Die twee jongens kunnen op zo’n kunstgrasveld prima uit de voeten”, had verdediger Sven de Ridder gezien in Leiden. ,,Er waren voorin veel positiewisselingen. Toch kwam LSVV’70 uit de eerste de beste kans op voorsprong. Even dacht ik: ‘het zal toch niet zo’n wedstrijdje worden’. We hadden voor de rust ongeveer 85 procent balbezit volgens mij.”

Gezellig
Na rust gingen Cornelissens en Koemans noodgedwongen met wat pijntjes naar de kant. Dat kwam het spel in Leiden niet ten goede. ,,Daardoor konden we voorin lastig de bal vasthouden. Het werd vanaf dat moment van die wissels echt triest om naar te kijken vanaf de kant.”

Echt in de problemen kwamen de bezoekers niet. Al lag dat misschien ook wel aan de relaxte spelopvatting van de thuisploeg. ,,Het zijn gewoon hele gezellige gasten”, vertelt de verdediger van Van Nispen lachend. ,,We voetballen een beetje met hetzelfde idee in deze competitie. Ik denk alleen dat wij wel iets meer kwaliteit hebben.”

,,Het gaf ook wel een raar beeld. Bij de 1-2 stand tien minuten voor tijd, gaven ze bij LSVV ’70 ook niet echt alles om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, kreeg ik het gevoel. Er zijn tegenstanders geweest in deze klasse die het een stukje serieuzer namen. Ook kreeg ik bij LSVV niet het gevoel dat ze onder spanning stonden omdat ze tegen degradatie speelden.”

,,Tegen LSVV ’70 was alles heel gemoedelijk en heb ik nog geen elleboogje gezien.”

Daarmee wil De Ridder niet de indruk wekken dat ze tegen een veredeld bierelftal voetbalden. ,,Dat hadden we vorig jaar meer in de Vierde Klasse. Maar daar zaten duels tussen dat je als speler amper veilig voelde op het veld. Tegen LSVV ’70 was alles heel gemoedelijk en heb ik nog geen elleboogje gezien.”

Periodekampioenschap
Met de overwinning in Leiden heeft de ploeg uit De Zilk goede papieren om de tweede periode te pakken in de Derde Klasse. ,,En dat leeft wel degelijk bij ons. Van de komende drie duels, moeten we er twee winnen. Dan eindigt Soccer Boys misschien nog wel boven ons, maar die hebben de eerste periode al te pakken.”

,,Als we die periode winnen, kunnen we ook wat jongens die niet helemaal fit zijn wat meer rust gunnen in de derde periode. Dan hebben andere voetballers van ons team wat meer de kans om minuten te pakken.”

Archieffoto: Cees van Hoogdalem