Een 1-6, een 0-7 en twee maal een 4-0. Zomaar wat uitslagen van Van Nispen zaterdag dit seizoen. De Derde Klasse A lijkt het vriendenteam goed te bevallen. De Zilkers doen als promovendus mee om de bovenste plekken en afgelopen zaterdag moest ook DSVP eraan geloven. Na een half uur spelen stond het al 4-0 voor het vriendenteam en dat was tevens de einduitslag. Jon Joost Cornelissens scoorde weer twee keer en was na afloop ook zeer content met het resultaat.

,,We stonden binnen dertig minuten met 4-0 voor, dus het ging wel lekker, ja”, opent de aanvaller. ,,Zij begonnen met drie verdedigers wij schoten met scherp. Ik weet niet waarom ze zo begonnen. Ik moet zeggen dat wij goed speelden en dat we een paar mooie goals maakten. Daarnaast hebben wij ook niks weggegeven, dus we deden het goed.”

Nadat Ivo van der Vlugt met een schot in de lange hoek de thuisploeg op voorsprong had gezet was het Cornelissens die de score verdubbelde. Na een goed balletje van Marijn de Kok kon de aanvaller in de lange hoek raak schieten: 2-0.

,,Het hoort er ook een beetje bij dat we dan de concentratie verliezen. Het gebeurt de laatste tijd wel vaker.”

Op dat moment waren er pas tien minuten gespeeld en De Zilkers zochten nadrukkelijk naar meer. Dat kreeg de ploeg ook. Cornelissens vond wederom Van der Vlugt en die kon het leer beheerst binnenschieten: 3-0. Na vijfentwintig minuten werd de eindstand op het scorebord gezet. Cornelissens mocht zijn tweede maken: 4-0.

Periode
,,En toch is deze competitie is beter dan die van vorig jaar”, lacht de spits. ,,Ik denk dat de top meer aan elkaar is gewaagd. Het wordt lastig om Soccer Boys nog te achterhalen. Dat is zonde, want juist tegen de top drie waren wij eerder dit seizoen minder scherp voor de goal.”

Dat de zaterdagtak van Van Nispen aardig mee kan draaien in de Derde Klasse is een understatement. De ploeg nestelde zich al snel in de bovenste regionen. En de laatste tijd winnen ze hun wedstrijden vrij gemakkelijk. Volgens Cornelissens had er nog wel meer ingezeten tegen DSVP dan vier doelpunten die op het wedstrijdformulier terecht kwamen.

,,Het is natuurlijk minder leuk voetballen als de spanning eraf is. Het hoort er ook een beetje bij dat we dan de concentratie verliezen. Het gebeurt de laatste tijd wel vaker. Vorige week bij Zwammerdam stonden we bij de rust al met 1-5 voor. Dan worden we slordiger aan de bal en zijn we niet meer scherp. Eigenlijk mag dat niet gebeuren.”

,,Of onze selectie sterk genoeg is om dit vol te houden? Dat denk ik wel, ja.”

,,We hebben door dat we in deze competitie goed bovenin kunnen meedraaien. Daarom willen we ook proberen om een periode binnen te halen. Wie weet wat er dan mogelijk is.”

Afwezig
Een vriendenteam blijft voor hun plezier voetballen. Zo als dat ook het geval is bij Van Nispen. Zaterdag miste de ploeg dan ook drie vaste basisspelers. Zo was bijvoorbeeld Jeffrey Koemans afwezig. Dat spelers van dat kaliber afwezig zijn, heeft minder invloed dan aan het begin van het seizoen.

,,Of onze selectie sterk genoeg is om dit vol te houden? Dat denk ik wel, ja. Wij hebben er genoeg kwaliteit voor. Zeker als we zo blijven draaien als dat we nu doen”, sluit de aanvaller af.

Archieffoto: Carlijn StortelderPOPULAIRE BERICHTEN