Voorafgaand aan deze speelronde keek Kagia liever niet op de ranglijst. De Lisserbroekers stonden op een tiende plek en hadden de nacompetitie voor degradatie in het zicht. Op bezoek bij Be Fair wisten de mannen van Anton Wijsman een achterstand om te buigen (1-2) en kon de blik weer omhoog.

De Kagianen hielden op donderdagavond voor de training een gesprek met elkaar. De spelers en de technische staf waren ervan bewust dat het tij omgedraaid moest worden. Een aantal zaken werd besproken. Het gesprek leek, op basis van het duel in Waddinxveen, zijn vruchten af te werpen.

Karakter
Dat gebeurde volgens de matchwinner van Kagia, Jesper Imanse, op een positieve manier. Het gesprek werd volgens Imanse gelijk in praktijk gebracht. ,,We hadden wel door dat deze wedstrijd echt belangrijk was”, vertelde de Lisserbroeker over het doordeweekse gesprek. ,,We zijn met elkaar het gesprek aan gegaan, omdat er een aantal dingen moest veranderen.”

,,Ik kreeg de bal en stiftte hem mooi over de keeper heen.”

,,Het hoeft in deze fase van de competitie bijvoorbeeld niet mooi. Je moet keihard werken voor de punten en dat hebben we tegen Be Fair gedaan. Daarnaast hebben we afgesproken minder te gaan breien. We moeten sneller die ballen opportunistisch naar voren gooien. We wisten voor deze wedstrijd dat we echt moesten oppassen. Laten we hopen dat we deze lijn kunnen doortrekken.”

Achterstand
Het spel ging de eerste helft op en neer. Een aanwijsbaar sterkere ploeg was er niet. Na de thee kwamen de Lisserbroekers echter snel op afstand. Na een lange bal van achteruit, kwam het leer voor de voeten van een aanvaller van Be Fair. Tom Hoejenbos trok aan de noodrem en zag dat de scheidsrechter naar de stip wees. Het kunstje werd vanaf elf meter koelbloedig afgemaakt: 1-0.

,,Daarna vond ik dat wij beter waren”, gaat Imanse verder. ,,We kregen een paar kansen en uiteindelijk maakte ik de gelijkmaker. Uit een inworp kwam de bal bij Dirk-Jan (Ligtenberg, red.) en die speelde de bal terug naar het middenveld. De verdediging van Be Fair stond best ver naar achteren en daardoor had ik wat ruimte. Ik kreeg de bal en stiftte hem mooi over de keeper heen.”

,,Na afloop hoorde ik ook dat de concurrenten geen goede zaken hebben gedaan, dus dat was extra lekker.”

,,De tweede goal was wat minder. Het was opnieuw een goede aanval waarin ik vrij kwam te staan. Ik schoot, maar raakte de bal eigenlijk verkeerd. Dat maakte niet uit, want hij ging er alsnog in. Ik denk dat we het als ploeg goed hebben gedaan. Na afloop hoorde ik ook dat de concurrenten geen goede zaken hebben gedaan, dus dat was extra lekker.”

Ranglijst
Door de overwinning in Waddinxveen is Kagia naar de achtste plaats gestegen. Het gat naar de derde plek is voor de Lisserbroekers tien punten. Imanse beseft echter dat deze lijn volgehouden moet worden, als zijn ploeg nog wat wil bereiken. ,,Het is leuk dat we winnen, maar als we weer twee keer achter elkaar verliezen, dan staan we weer op dezelfde plek.”

Volgende week nemen de oranjehemden het in De Zilk op tegen Van Nispen. Voor de Kagianen is het misschien wel de laatste mogelijkheid om een aanval op de subtop te doen. Al ligt de prioriteit eerst op veilig spelen.

Archieffoto: Johanna Wever

Lees ook: ”Tennisuitslag’ zorgt opnieuw voor gefronste wenkbrauwen in Rijnsburg (plus video)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)