De 4-1 winst op Koninklijke HFC klonk misschien als een grote verrassing, maar in werkelijkheid was de winstpartij van Noordwijk ‘vanzelfsprekend’. De ploeg van Kees Zethof speelde met dezelfde overtuiging en drang naar voren als de afgelopen twee seizoenen en dat leidde uiteindelijk naar een prima driepunter voor de Noordwijkers. Voorafgaand aan het seizoen waren de meningen wat verdeeld over de kampioen van de Derde Divisie, maar in de wedstrijd tegen de Haarlemmers toonde de thuisploeg zich als vanouds. 

Drukzetten tot aan het strafschopgebied van de tegenstander, verzorgd voetbal van achteruit, vlot combinatiespel en goals om je vingers bij af te likken. Voor de vaste Noordwijk-volger waren deze vier dingen de afgelopen twee seizoenen bijna een ‘zekerheidje’, maar diezelfde volgers hoeven zich dit seizoen geen zorgen te maken. Ook in de tweede wedstrijd van de Tweede Divisie bleef Noordwijk zichzelf.

,,Omdat we een niveautje hoger spelen, betekent niet dat we dingen ineens anders moeten doen.”

Anders doen
En waarom ook niet? De mannen van Zethof werden met ruime marge kampioen in de Hoofdklasse en deden dat kunstje een jaar later even dunnetjes over in de Derde Divisie. Dat op een manier wat bij de club en oefenmeester Zethof past: aanvallend voetbal. ,,Als je de afgelopen twee seizoenen nou bepaalde dingen heel goed deed, waarom zou je het dan ineens anders doen?”, opende de trainer na afloop. ,,Omdat we een niveautje hoger spelen, betekent niet dat we dingen ineens anders moeten doen. Wij moeten op een manier spelen die het beste bij ons past en dat hebben we vandaag gedaan.”

,,We begonnen scherp aan de wedstrijd.”

Dat deed de promovendus tegen een uiterst interessante tegenstander: Koninklijke HFC. De ploeg van Gertjan Tamerus verraste vorig seizoen vriend en vijand door op een knappe vierde plek te eindigen. Ook het seizoen 2019/2020 waren de withemden goed gestart. Er werd vorige week namelijk met 3-1 gewonnen van ‘dark horse’ HHC Hardenberg en dus wist men op Sportpark Duinwetering dat het de borst kon nat maken.

Wendt trakteert zichzelf
Toch gaf de thuisploeg de bezoekers niet de mogelijkheid om de wedstrijd onder controle te krijgen. De rood-witten kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit en verzuimden in de beginfase om het openingsdoelpunt te maken. Onder andere Tjeerd Westdijk en Sabir Achefay kwamen een aantal keer gevaarlijk door, maar waren te slordig in de eindfase. Echter was de slordigheid aan Noordwijkse-zijde van korte duur. Na een goede steekpass van uitblinker Achefay kon Thomas Reynaers de bal voor het doel slingeren. Emiel Wendt, die zaterdag zijn vijfentwintigste verjaardag vierde, dook op in het zestienmetergebied en knikte raak: 1-0.

,,We begonnen scherp aan de wedstrijd”, zei de doelpuntenmaker na afloop. ,,We deden op ons eigen veld wat de mensen hier van ons verwachten. We waren fel in de duels en ook in het drukzetten deden we het goed. Daarnaast creëerden we in de openingsfase voldoende kansen, dus dan is het mooi dat die goal ook uiteindelijk valt.”

Noordwijk gaat op dezelfde voet verder
Na de thee werd een antwoord verwacht van de mannen van Tamerus, maar die bleef uit. Dat had mede te maken met het sterke spel van Noordwijk in de tweede helft. De ploeg van Zethof bleef gas geven en gaf de opponent geen kans om terug in de wedstrijd te komen. De tegenstander hielp zelfs een handje mee, want bij een scrimmage in het strafschopgebied van de Haarlemmers werd er niet goed verdedigd. Daardoor kwam de bal voor de voeten van goaltjesdief Westdijk. De aanvaller benutte het buitenkansje: 2-0.

,,We zijn een ingespeeld team en dus blijven we op dezelfde voet  verder gaan.”

Ook na de tweede treffer bleef de promovendus doordrukken. De bezoekers gaven steeds meer ruimte weg en daar profiteerde de Noordwijkse aanval van. Wendt stuurde Achefay weg en de buitenspeler omspeelde zijn tegenstander en schoot raak: 3-0. Eventjes leek HFC terug te komen in de wedstrijd. Jacob Noordmans schoot vanuit het niets fraai raak: 3-1. Toch was het slotakkoord voor de thuisploeg. Nick van Staveren opende zijn ‘doelpuntenrekening’ in de Tweede Divisie: 4-1.

,,Ik denk dat wij in de tweede helft iets meer strijd leverden dan HFC”, gaat Wendt verder. ,,Als je dan ook aanvallend door blijft gaan, dan zie je dat je de kansen ook gaat afmaken. ,,We zijn een ingespeeld team en dus blijven we op dezelfde voet  verder gaan. Vorig seizoen durfde ik te roepen dat we gelijk mee gingen doen in de Derde Divisie, maar dat doe ik nu niet. Met vier punten uit twee wedstrijden zijn we prima gestart.”

Noordwijk – Koninklijke HFC 4-1 (1-0): 34. Wendt 1-0, 58. Westdijk 2-0, 73. Achefay 3-0, 82. Noordmans 3-1, 90. Van Staveren 4-1.

Noordwijk: Van Vliet, Oversloot, Overvliet, Rietveld, Smith, Reynaers, Roshanali (89. Waandels), Wendt, Van Staveren, Westdijk (81. Le Congé), Achefay (78. Bosma).

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Martins: ,,Ik wil de rol van Bekooij overnemen’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)